Bodrum Gündem

Genç Ressamlardan “Yolun Başı” Resim Sergisi

Genç Ressamlardan “Yolun Başı” Resim Sergisi

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi 3.sınıf öğrencileri Mehmet Eril ve Çağatay Tümer “Yolun Başı” adlı ilk kişisel resim sergisini Remax Pasha Art Sergi salonunda açtı.

Fatih Bozoğlu-Bodrum Gündem

Mehmet Eril ve Çağatay Tümer “Yolun Başı” adlı resim sergisi 11 Kasım 2022 Cuma günü Bodrum Remax Pasha Art Sergi salonunda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Genç ressamlar Mehmet Eril ve Çağatay Tümer’in “Yolun Başı” adlı resim sergisinde altı adet yağlıboya tablo, 25 adet kara kalem, 15 adet kuru kalem çalışması ile iki adet heykelden oluşuyor.

Mehmet Eril ve Çağatay Tümer’in “Yolun Başı” adlı resim sergisi 30 Kasım 2022 tarihine kadar görülebilir.

Mehmet Eril “Bileğimizi güçlendirmek için bu sergide gerçekçi eserlere ağırlık verdik…”

Genç sanatçı Mehmet Eril resim ile ilk gerçek tanışmasının ortaokuldayken resim öğretmeninin yönlendirmesi ile olduğunu ve bu sayede güzel sanatlar lisesine girdiğini ifade ederek şunları söyledi; “2001 İstanbul doğumluyum. Resimle ilk gerçek tanışmam ortaokuldayken resim öğretmeninin yönlendirmesi ile oldu bu sayede güzel sanatlar lisesine girdim ve sanat ile daha fazla tanışmaya başladım. Lise sonrasında da yoluma, Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde devam ediyorum. İlk sergimi lisede de sınıf arkadaşım olan Çağatay Tümer ile açtım. Sergide çoğunlukla realistic işler vardı. Çünkü özgün işler yapmadan önce bileğimizi tam anlamıyla güçlendirmek istedik. Bu sebeple gerçekçi eserlere ağırlık verdik. Artık özgün yapma gereği hissettiğimiz için kendi özgün işlerimizi üretme yoluna girdik. Henüz daha yolun başındayız. Önümüzde daha gidilecek çok uzun bir yol var. Bu sebeple ilk sergimizin adını “Yolun Başı” koymak istedik. Sergimiz Remax Pasha Art galeride 30 Kasım’a kadar açık olacak bu tarihler arasında tüm Bodrumlu sanatseverleri sergimizde görmeyi çok isteriz. Sergimiz için her türlü desteği veren Ayşe Mesuda Kumbasar’a bize bu fırsatı verdiği için çok teşekkür ederiz…”

Çağatay Tümer; “Bizim için çok heyecan verici bir deneyim…”

Yolun Başı adını verdikleri ilk kişisel sergisini Lise arkadaşı Mehmet Eril ile birlikte açtıklarını söyleyen Çağatay Tümer “Özgün eserlere üretmeye başlamadan önce bileğimizi güçlendirmek istedik…” dedi. Tümer; “Ben 2001 Bursa doğumluyum. Resim ile tanışmam Tekirdağ güzel sanatlar lisesini kazanmamla başladı.  Ardından da Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünü kazandım. İlk sergimi lisede sınıf arkadaşım olan Mehmet Eril ile açtık. Yavaş yavaş özgünlük yoluna girmiş bulunmaktayız. Henüz daha yolun başındayız. Bizim için çok heyecan verici bir deneyim olan bu sergi için bize destek veren Ayşe Mesuda Kumbasar’a çok teşekkür ediyoruz. Bodrumlu sanatseverleri sergimize bekliyoruz…” sözleri ile duygularını dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.