Bodrum Gündem

Karaada rantçıların değil halkındır

Karaada rantçıların değil halkındır

Leleg Uygarlığı Pedesa Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından 8.Karaada’yı Yaşatma Etkinliği düzenledi. “Bodrum’un unutulmaya yüz tutmuş geleneklerine, göreneklerine, doğasına ve tarihine yolculuk…” konsepti ile iki gün süren etkinliğe yoğun bir katılım oldu…

 Bodrum Gündem Haber

12-13 Kasım tarihlerinde “Bodrum’un unutulmaya yüz tutmuş geleneklerine, göreneklerine, doğasına ve tarihine yolculuk…” konseptiyle gerçekleştirilen iki günlük etkinlik, 12 Kasım Cumartesi günü kampçıların adaya çıkması ile başladı.

Kampçılar adaya ulaşır ulaşmaz çadırlarını kurarak, kamp ateşini yaktılar. Geceyi Karaada’da geçiren kampçılar, kamp ateşi etrafında gece yarısına kadar eğlenip sohbet ettiler. Günün aydınlanması ile Pazar günü gerçekleştirilecek olan etkinliğin ilk hazırlıklarını yapmaya başladılar.

13 Kasım Pazar günü Bodrum Belediye Meydanında liman içinden kalkan tekneler, etkinliğe katılan yurttaşlarla birlikte Karaada’ya doğru yola çıktılar.

8.Karaada’yı Yaşatma Etkinliğine yoğun katılım…

Leleg Uygarlığı Pedesa Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından 8.Karaada’yı Yaşatma Etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleşti. Akademia Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Özay Kartal, BESİAD Üyeleri, 26.dönem CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ ile birlikte yaklaşık 350 kişi katıldı.

Havanın güzel olması katılımcıları çok mutlu ederken, etkinliğe katılanlar Karaada ile özdeşleşmiş Şapel’i ziyaret etti. Akademia Başkanı Özay Kartal ve arkeologlardan oluşan bir ekip yaklaşık 2 saatlik bir tırmanış ile ulaştıkları Leleg kalesinde keşif yaptılar. Akademia Vakfı Başkanı Özay Kartal Karaada’ya bir kez daha hayran kaldığını ifade ederek “Henüz keşfedilmemiş bir ada. Bu nedenle rantçıların kol gezdiği Bodrumumuzun bu çok özel adasını koruma ve yaşatmak için her birimize çok görev düşüyor. Karaada’nın bilinen bütün yapılarına bir kez daha hayran kaldım. Bölgemizdeki en yüksek tapınak diye düşünüyorum. Leleg Uygarlığı Pedesa Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Melengeç’i bu etkinlikten dolayı kutluyorum. Bundan sonra bizler de her türlü desteği vermeye hazırız…” dedi.

8.Karaada’yı Yaşatma Etkinliğine katılan yurttaşların bir bölümü güzel havayı fırsat bilerek, denizin de tadını çıkardılar.  

Karaada’nın rantçılara kaptırılmamasını istiyoruz…

“Bodrum’un unutulmaya yüz tutmuş geleneklerine, göreneklerine, doğasına ve tarihine yolculuk…” konseptiyle Karaada’nın korunması, halka açık bir plaj olarak hizmet vermesini sağlamak ve bu konuda dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlik gün boyu güzel görüntülere sahne olurken, katılımcılar gün boyu gönüllerince eğlendiler.

Katılımcıların harika bir gün geçirdiği, gönüllerince eğlendiği etkinliği düzenleyen Leleg Uygarlığı Pedesa Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Melengeç etkinlik ile ilgili şunları söyledi; “Pandemi süreci nedeni ile üç yıl ara verdiğimiz etkinliklerimize yeniden başladık. Karaada bizim için çok önemli, buranın biran evvel restore edilerek halkın kullanımına açılmasını, buranın da rantçılara kaptırılmamasını istiyoruz. Bu günkü etkinliğimizi bu konuya dikkat çekmek için gerçekleştirdik. Bundan sonraki etkinliğimiz Mayıs ayı içinde Pedesa’da gerçekleşecek. Burada bizimle olan, bize güç veren tüm katılımcı dostlara teşekkür ederim, gelecek yıl aynı tarihte tekrar buluşmak üzere…” dedi.

İki gün boyunca renkli görüntülerin yaşandığı 8.Karaada’yı Yaşatma Etkinliği, katılımcıların akşamüzeri tekneler ile Bodrum’a dönmesi ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.