Bodrum Gündem

Kıyılara Kaçan Kadınlar kitabının kahramanı Şaziye Benay Zontur toprağa verildi…

Duru ve Yurttaş Tümer’in anneleri, Özdemiz Asaf’ın kızı Seda Arun’un Kıyılara Kaçan Kadınlar kitabında hayat hikayesiyle yer alan, 1954 doğumlu Şaziye Benay Zontur toprağa verildi.

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

20 sene önce 2.el pazarının ilk kurucularından Bodrum’un tanınmış simalarından Şaziye Benay Zontur 19 Kasım 2022 günü yaşama veda etti. Turhan Karahan’ın 30 yıllık hayat arkadaşı, Duru ve Yurttaş Tümer’in annesi Şaziye Benay Zontur, Oğul adında da bir torun sahibiydi. 1990’lı yılların başında eşiyle birlikte Bodrum’da “Unu Bar” adlı bir mekanı işleten ve Şaziye Benay Zontur Bitez’in 2.el pazarının kurulmasında da öncülük yapanlardandı.

Şaziye Benay Zontur için 20 Kasım 2022 Pazar günü Bitez Mahallesi Gülsevim Rüşdü Kaynak Camiinde cenaze töreni düzenlendi Şaziye Benay Zontur Bitez’in cenaze törenine evlatları Duru ve Yurttaş Tümer ile torunu Oğul ile birlikte aile bireyleri ve yakın dostları katılırken Şaziye Benay Zontur’u son yolculuğuna uğurlamaya gelenlerin büyük kısmının kadınlar olması dikkat çekti. Cenaze namazında kızı Duru Tümer ilk sırada saf tutarken, mezara inerek annesini yerleştirerek son görevini yerine getirdi.

Kızı Duru Tümer annesinin ölümü üzerine duygularını şu sözlerle ifade etti;

“1954 doğumlu, Turhan Karahan’ın 30 yıllık hayat arkadaşı, Duru ve Yurttaş adında iki çocuk annesi ve Oğul’un anneannesi Şaziye Benay Zontur kim mi?

30 sene önce İstanbul’dan gelerek Halikarnas yokuşunda Uno Bar’ı 5 sene eşi Turhan Karahan ile işleten,  Seda Arun’un Kıyılara Kaçan Kadınlar kitabında hayat hikayesiyle yer alan, 20 sene önce 2.el pazarının ilk kurucularından ve bugüne kadar da her koşulda Bitez de 2.el stand açmaya devam ederek birçok kişiye manevi dokunuşları ve iyilikleriyle Bodrum’da gerçekten de çok sevilen güçlü kadın annem…

Koah hastalığına ilave akciğer kanseriyle 1 sene boğuşurken her daim iyileşeceği inancını asla kaybetmedi. En ağrılı günlerde dahi hayata sarıldı. O kocaman yürekli, güçlü bir kadındı. Annem…

Ve yine en sevdiği 2.el pazarın günü olan Pazar günü Bitez Adliye camiinden hepimize veda ediyor…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.