Bodrum Gündem

Bodrum küreğe doyacak

Bodrum küreğe doyacak

2.Bodrum Uluslararası Masters Regatta kürek yarışları 26-27 Kasım’da Bitez’de yapılacak.

Bodrum Gündem Haber

2017 Yılında, eski milli kürekçi ve antrenör Celal Gürsoy, Bodrum’a Kürek Sporunu Milta Marina içindeki çalışmalarla tanıttı, 2018’den sonra Kürek çalışmalarını Bitez Özgür Plaj mevkiinde Bodrum Halikarnas Kürek Kulübü olarak devam etti. Geçen yıl Aralık ayında 1. Bodrum Masters Regatta adıyla Bodrum’da ilk Ulusal Kürek Yarışlarını düzenleyen Halikarnaslı Kürekçiler, bu sene de 26-27 Kasım 2022 Cumartesi – Pazar günlerinde, 2. Bodrum Uluslararası Masters Regatta kürek yarışlarını organize etti.

Yarış, adından da anlaşılacağı gibi, (27 yaş üstü) Master kürekçiler arasında olacak ve Bitez Koyu içinde, 4 kilometrelik bir parkurda; Kadınlar, Erkekler ve Mix kategorilerinde yapılacak. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelecek sporcular, Dört Çifte Dümencili Deniz Küreği tekneleri ile yarışacak. Bazı kulüpler kendi teknelerini getirirken, bazı kulüpler de ev sahibi Halikarnas Kürek Kulübünün teknelerini kullanacaklar.

26 Kasım 2022 Cumartesi sabahı 08:00’de başlayacak olan Eleme Yarışları, Federasyon Gözlemcisi Ümmet Subaşı ile Kürek Federasyonunun görevlendirdiği Hakemler tarafından idare edilecek. Bu yıl, Merkez Hakem Kurulu Başkanı, FISA Hakemi, Halil Yılmaztürk’de yarışları izleyecek.

27 Kasım 2022 Pazar sabahı 09:00, 10:00 ve 11:00’de yapılacak finaller sonunda, her üç kategoride ilk üç madalya sıralaması belirlenecek. 12:00’de Kazananlara madalyaların, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ile Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından takılması bekleniyor.

İlk üçe giren kulüplerin sporcularına, madalyalar takıldıktan sonra dereceye giren kulüplere, alışılageldiği gibi kupa yerine, Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı öğrencileri tarafından özel olarak yapılmış Bodrum motifleri taşıyan seramik tabletler verilecek. Üç kategoride (dümenciler de dâhil olmak üzere), en çok sporcusu madalya alan kulüp, Bodrum Kupası’nın sahibi olacak.

Yarışmalara katılan tüm kürekçilere, Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı tarafından imal edilmiş olan baskılı bez Bodrum torbaları içinde, küçük seramik hediyeler verilecek. Bu hediyelere ilave olarak torbada ülkemizin Coğrafi İşaret Belgeli doğal ürünlerinden biri olan Bodrum Mandalinası da var. Eleme yarışlarının yapıldığı 26 Kasım 2022 Cumartesi gününün akşamında, bir de Mangal Partisi yapılacak. Partide, kürekçiler arasındaki müzisyenlerden sürpriz bir konser bekleniyor.

Yarışlar, Bitez sahilinden seyredileceği gibi, 4 kilometrelik tüm parkuru takip edecek özel teknelerden de izlenebilecek. Rüzgâr, izin verirse final yarışları Drone ile kaydedilecek.

2.Bodrum Uluslararası Masters Regatta kürek yarışlarına sadece yarışçı olarak değil, seyirci olarak da ilginin geçen yıl olduğu gibi büyük olması bekleniyor. Yarışlara kayıt yaptıranlar arasında, kürek sporu ile yeni tanışanlar olduğu kadar, defalarca Türkiye Şampiyonu olmuş, uluslararası yarışlarda madalyalar kazanmış, Master kürekçiler de bulunmakta.

27 Kasım Pazar günü yarış yerinde “Diyabet Kader Değil” konulu bir anket yapılacak. Bu çalışma “Karia Rotary” ve” Diyabetle Yaşam Derneği” tarafından önümüzdeki 10 yıl içinde 18-70 yaş arasındaki yetişkinlerde diyabet riskini araştırmak ve konuyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla yapılmakta ve Halikarnas Kürek tarafından desteklenmektedir.

Halikarnas Kürek Kulübü Başkanı Celal Gürsoy; “Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası’nın destekleri ile yarış afişlerinde yer alan Sponsor Firmaların çok değerli katkıları sayesinde, ikinci kez Bodrum’da bir kürek yarış gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Turizm Sezonunun bittiği tarihlerde yapılan bu tür spor etkinliklerinin, ne kadar büyük ses getirdiği, Halikarnas Kürek Kulübü’nün, Ekim ayında uluslararası bir kürekçi gurubu ile ikinci kez düzenlediği; “Kürekle Mavi Tur” etkinliğinin dünya çapında beğeni toplaması ve gelecek yıl için şimdiden, hem de bu sefer iki tur için planlanması ile ispatlandı.”

Halikarnas Kürek Kulübü tüm Bodrumlu sporseverleri 26-27 Kasım Cumartesi – Pazar günleri, Bitez Özgür Plaj’da kürek yarışı seyretmeye davet ediyor.

Program

26 Kasım Cumartesi

08:00, Eleme Yarışları (Kadınlar, MIX, Erkekler)

27 Kasım Pazar

09:00 Kadınlar Final

10:00 MIX Final

11:00 Erkekler Final

12:00 Ödül Töreni

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.