Bodrum Gündem

Muğla’ya İnternet Altyapısı Yatırımı Yapılmıyor

Muğla’ya İnternet Altyapısı Yatırımı Yapılmıyor
22.11.2022
0
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla’da internet altyapısında yenileme çalışmalarının yeterince yapılmadığını belirterek, “internete erişimde sürekli kopmalar ve sorunlar yaşanmaya başladı. Kesinti ve kopmalar bazı mahallelerimizde sürekli hale geldi. Ulaştırma Bakanlığı’nı konuyla ilgili olarak uyarıyoruz. Gereken yatırımların yapılmasını sağlayın” diye konuştu.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de 2023 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşan CHP’li Alban, Muğla’da başlayan fakat uzun zamandır bitirilemeyen projelerle ilgili eleştirilerini dile getirdi. Alban, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Muğla-Denizli karayolunun ve Karabel mevkisindeki Karabel Tüneli’nin son durumlarını sordu.

Başlayan Yatırımlar Hala Bitmedi

Muğla’da yapımına uzun yıllar önce başlayan projelerin hala devam ettiğini ve bitirilemediğini vurgulayan Alban, “Geçen yıl yaptığımız uyarıların hiçbiri Sayın Bakan tarafından ciddiye alınmamış, bakanlığın yetki alanı içindeki konularla ilgili şikayet edilen hiçbir konu çözüme kavuşmamıştır. Bitirilecek denilen yolların hiçbiri tamamlanmamıştır. Muğla ilinde Ulaştırma Bakanlığı bir arpa boyu yol almamıştır” dedi.

Muğla-Denizli Yolu Ne Zaman Bitecek?

CHP’li Alban konuşmasında Bakan Karaismailoğlu’na şu soruları yöneltti:

“Antalya ile Burdur illerini bağlayan D-350 karayolu üzerinde bulunan Karabel mevkisindeki Karabel Tüneli ve yolunun son durumu nedir? Tünel ve tünelin bulunduğu yol ne zaman tamamlanacaktır? Yine aynı şekilde Denizli-Muğla karayolunu gündeme getirmiştim. Aşağı yukarı AKP iktidara geldiğinde bu yolun yapımına başlandı, Denizli-Muğla arasındaki yolda hala çalışılıyor, hala şantiyesi devam ediyor, bir türlü bitirilemedi. Bu yol neden bitirilemiyor, yolun yapımıyla ilgili son durumu nedir? Geçen sene olduğu gibi bu yılda yine size bu soruyu soruyoruz.

Türkiye turizminin göz bebeği Bodrum ilçemiz dünyada bir marka haline gelmişken maalesef karayollarının sorumluluğunda olan Bodruma ulaşım yollarını Bakanlık yapmıyor. Genişletme çalışmasını, bakım ve onarım işlerini yapmıyor. Ulaştırma Bakanlığı neden Bodruma hizmet götürmüyor? Neden bakanlığınızın sorumluluğundaki yolları yapmıyorsunuz?”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.