Bodrum Gündem

Peynir Nasıl Yapılır, Öğrenmek İster misiniz?

Peynir Nasıl Yapılır, Öğrenmek İster misiniz?

Uluslararası Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali 18-21/4 /2024’te düzenlenecek.

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Uluslararası Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali hazırlık kapsamındaki ön etkinlik 26 Kasım 2022 Cumartesi günü saat 11:00 – 14:00 arasında Çal-Denizli’den gelecek peynir yapım ustası Işık Güvener’in çiğ sütten şirden (kursak) mayası ile yapacağı kalıp tulum peynirinin tüm üretim aşamaları Helis Bitez Suites otelde gerçekleştirecek.

Uluslararası Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali düzenleyicileri, bu eğitim etkinliğine katılanların yaklaşık dört saat boyunca nasıl peynir üretileceğini öğreneceği ve bunun yanında da etkinliğe katılanların katkılarından elde edilecek olan gelirin yangından zarar gören Mazı’lı arıcılara destek olmak amacı ile İlçe Tarım Müdürlüğü’nün gözetiminde dikilecek akasya fidelerinin alımında kullanılacağının bilgisini verdiler.

yangından zarar gören Mazı’lı arıcılara destek olmak amacı ile 18-21/4 /2024’te düzenlenecek olan Uluslararası Slow Cheese Bodrum Peynir Festivali’nin ön etkinliği için 0531 027 48 34 nolu telefonla ya da [email protected] maili ile iletişime geçebileceği de verilen bilgiler arasında. Ön etkinliğe katılmak 175 lira ücret ödenmesi ve katılımcıların da en az 18 yaşında olma şartı da var.

Işık Güvener Kimdir?

2000 yılında Dallas-Teksas’ta peynir yapmaya başladı. 2002’de İzmir’de beyaz ve teneke tulumu, Washington’da cheddar, stilton ve keçi peyniri, 2007’de Yorkshire’da cheddar eğitimini takiben 2008’de kendi mandırasını kurdu. 2011 de kapattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.