Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Skandala El Koydu

Merhum Başbakan Mesut Yılmaz’ın kardeşi, Turgut Yılmaz’ın “yok ettiği kumsal” hakkında soruşturma başlatıldı.

Bodrum Belediyesi ekipleri, Hebil Koyu’na gelerek, taşınan kumlarla ilgili tutanak tuttu.

Merhum Başbakan Mesut Yılmaz’ın kardeşi, Turgut Yılmaz’ın yazlık evinin bulunduğu Hebil Koy’daki yeni skandalı hakkında soruşturma başlatıldı.

Geçen yıl, Hekimköy’le arasındaki, kumsala taş duvar ören iş insanı Turgut Yılmaz bu defa, Kıyı Kanunu’na aykırı olarak iş makineleri ile kumunu taşıdığı kumsalı, ortadan kaldırdı.

İş insanı Turgut Yılmaz, uzun süredir yazlık evinin bulunduğu Hebil Koy’daki, Hekimköy ile arasında kalan 200 metrelik kumsalın, halk tarafından kullanılmasına karşı çıkıyordu.

Bu kumsaldan denize girenlere engel olmaya çalışıyor, kumsalda oynayan ve kumdan kaleler yapan çocukları da kumsaldan uzaklaştırmaya çalışıyordu. Turgut Yılmaz’ın adamları ile bu kumsaldan denize girenler arasında zaman zaman tartışma çıkıyor ve olay yerine çağrılan jandarma müdahale ederek tutanak tutuyordu.

Turgut Yılmaz dün, inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte yeniden harekete geçti.

Bu defa kumsala kepçe ve iş makineleri getirdi. Kıyı Kanunu’na aykırı olarak, kumsalın kumunu taşıdı. Böylece deniz ile Turgut Yılmaz’ın bahçesi arasındaki devlete ait kumsal yok edildi. Deniz suyu Yılmaz’ın bahçesine kadar getirildi.

Saatlerce, sahilde çalışan kepçe ve iş makineleri ile Hekimköy’e ait teknelerin denize indirildiği beton iskeleyi de kırdı. Çalışmayı görüntüleyenlere de “ne çekiyorsun” diye müdahale etmeye kalktı. Kepçe operatörü de havaya kaldırdığı kepçesi ile fotoğraf çekenlerin üzerine yürüyerek korkutmaya çalıştı.

Turgut Yılmaz amacına ulaşmış, devlete ait kumsalı arazisine katmıştı.

Turgut Yılmaz, Kıyı Kanunu’nun 6. Maddesinde yer alan, “….Kıyılarda, kıyıyı değiştirecek boyutta kazı yapılamaz; kum, çakıl vesaire alınamaz veya çekilemez..“ maddesini de hiçe saymış oldu.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.