Bodrum Gündem

Üçüncü Bilirkişi Raporu;  “Akbelen Ormanı, Kömür İçin Yok Edilebilir”

Üçüncü Bilirkişi Raporu;  “Akbelen Ormanı, Kömür İçin Yok Edilebilir”

Akbelen’de üçüncü kez keşif yapan bilirkişi heyetinin tüm üyelerinin, aralarından birinin dahi karşı görüş belirtmediği, raporu; kömür için zeytinler ve çamlar kesilebilir şeklinde oluştu.

Bodrum Gündem Haber

Önceki Bilirkişi raporlularında en azından doğaya saygısı, bilimsel görüşe saygısı olanların görüşleri rapora yansıyordu. Bilirkişi heyetlerindeki, insandan, doğadan, bilimsel görüşten yana olan ve sadece vicdanın sesini dinleyenleri ayıklaya ayıklaya nihayet oybirliği ile “kömür için orman ve zeytin kesilebilir, önce enerji,” diyenleri bulabildiler. Şimdi mahkeme bu kişilerin verdiği karara göre mi hüküm kuracak?

Akbelen davası KARDOK gönüllü Avukatı İsmail Hakkı Atal, yaptığı açıklamada; mahkemenin, Bilirkişinin bu bilimdışı raporuna göre hüküm kuramayacağını ifade ederek, Bilirkişi raporuna itiraz edeceklerini ve Bilirkişiler hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Av. Atal’ın açıklaması şöyle:

“8 Ağustos’ta 3. kez yapılan bilirkişi keşfinin raporları çıktı. Ne yazık ki bütün bilirkişiler Akbelen Ormanı’nın kömür madeni için yok edilebileceğine hükmetti. Fakat rapor çelişkiler ve eksikliklerle dolu. Bu nedenle rapora itiraz ettik ve sonrasında bilirkişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Akbelen ’de madencilik yapılabileceği yönünde rapor düzenleyen bilirkişileri “gerçeğe aykırı bilirkişi raporu düzenlemek ve görevi kötüye kullanma” suçlarından şikâyet ettik.

Ayrıca suç işleyen bilirkişilerin raporuyla hüküm kurulamayacağından Muğla 1. İdare mahkemesinden yeni bir bilirkişi heyeti ve yeniden keşif talep ettik. Aksi takdirde bilirkişilerin suçuna Muğla 1. İdare Mahkemesi de ortak olacak ve Adalet Bakanlığının sorumluluğu doğacaktır.”

Kaynak : https://haberveinsan.com/ucuncu-bilirkisi-raporu-akbelen-ormani-komur-icin-yok-edilebilir/3034/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.