Bodrum Gündem

Ara Boyutlar Felsefe Seminerleri “AKLIN KEŞFİ” konferansı ile devam ediyor

Ara Boyutlar Felsefe Seminerleri “AKLIN KEŞFİ” konferansı ile devam ediyor

Felsefi olarak düşünmek ne anlama gelir? Aklı nasıl ve ne zaman konu edindik? Akıl ve inanç türleri nedir? Farklarını nasıl anlayacağız? Felsefe  nerede çıktı? gibi soruları içeren ‘AKLIN KEŞFİ’ başlığı ile değerli felsefecimiz ‘Ahmet Arslan’ Bodrum’da…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Ara Boyutlar; bilim, felsefe ve sanat alanlarında etkileşimli çalışmalarda bulunan bir düşünce grubu. Bu grubun kurucularından birisi olan Sevgi Çemberci Ara Boyutlar Felsefe grubunu şu sözlerle anlatıyor; “Kafelerde birlikte okuyan, tartışan bir grup iken, 2012 yılından beri, Ara Boyutlar ismi altında toplanmaya başladık. Ara Boyut ismi, kesirli boyut  anlamında kullanılan fractal  sözcüğünden esinlenmedir;  ara  değerde yenilenen  bir oluşu, bir süreci anlatır. Yapmaya çalıştığımız;  disiplinlerin birbirine yaklaştığı bir çağda konuyu, kendi bütünselliği içinde  ele almaktır. Etkinliklerimiz bilim, felsefe, sanat  alanında seminerler, workshoplar ve film günleri şeklinde yürütülmektedir…”

Ara Boyutlar Felsefe Seminerleri “AKLIN KEŞFİ” ile devam ediyor…

Geçmişin felsefi problemleriyle tanışmak ve bugünün problemlerine felsefe aracılığı ile bakabilme düşüncesiyle hareket ettiklerini söyleyen Sevgi Çemberci “Bu amaçla çağırdığımız değerli felsefecilerimizi Bodrumlularla buluşturmaya devam ediyoruz. Felsefi olarak düşünmek ne anlama gelir? Aklı nasıl ve ne zaman konu edindik? Akıl ve inanç türleri nedir? Farklarını nasıl anlayacağız? Felsefe  nerede çıktı? gibi soruları içeren ‘AKLIN KEŞFİ’ başlığı ile değerli felsefecimiz ‘Ahmet Arslan’ aramızda olacak. Tüm etkinliklerimiz ücretsizdir…” dedi.

“AKLIN KEŞFİ”

Prof. Dr. Ahmet ARSLAN

1 Aralık Perşembe

sa:14.00-16.30

Yer: Herodot Kültür Merkezi

“Akıl, türleri: mantıksal akıl, deneysel akıl, teorik akıl, pratik akıl, produktif akıl. İnanç, türleri: makul inanç, eksik bilgiye dayalı inanç, boş inanç, iman olarak inanç…”

Ahmet Arslan kimdir?

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü mezuniyetinden sonra 1978 yılında doçent, 1988 yılında profesör oldu. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde kurduğu Felsefe Bölümü’nün başkanlığını ve ardından aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün başkanlığını yürüttü. Dört dil bilen Ahmet Arslan’ın İlkçağ Yunan Felsefesi ve Ortaçağ İslam Felsefesi alanlarında kitap, makaleleri ve çevirileri vardır.

Bazı eserleri:

  • İbni Haldun, 2002
  • Felsefe Ders Kitabı, 2004
  • İlkçağ Felsefe Tarihi 1: Sokrates Öncesi Yunan Felsefesi, 2006
  • İlkçağ Felsefe Tarihi 2: Sofistlerden Platon’a, 2006
  • İlkçağ Felsefe Tarihi 3: Aristoteles, 2007
  • İlkçağ Felsefe Tarihi 4: Helenistik Dönem Felsefesi: Epikurosçular Stoacılar Septikler, 2008
  • İlkçağ Felsefe Tarihi 5: Plotinos, Platonculuk ve Erken Dönem Hıristiyan Felsefesi, 2010
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.