Bodrum Gündem

Bodrum Küreğe Doyamadı

2.Bodrum Uluslararası Masters Regatta kürek yarışları Bitez Koyu içindeki 4 kilometrelik parkurda yapıldı. Kalabalık bir seyirci önünde gerçekleşen yarışlara Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen 125 Master kürekçi 36 tekne ile katıldı.

Bodrum Gündem Haber

26 Kasım Cumartesi günü Kadınlar, Erkekler ve Mix kategorilerinde yapılan eleme yarışları sonunda her kategoride altı tekne finale kaldı.

Pazar günü yapılan finaller sonunda sporcuları en çok madalyayı toplayan Sümerspor İzmit Kürek Kulübü Bodrum Kupasının sahibi oldu.

Yarışmalarda derece alan Sakarya Kürek ve Kano kulübü, Moda Kürek Kulübü, Fethiye Amiral Kürek Kulübü, Bitez Kürek Kulübü ve birçok Ferdi lisanslı sporcu Bodrum’da yarışmanın kendilerini mutlu ettiğini belirtirken organizasyonun hatasız ve dakik çalışmasına da hayran kaldıklarını anlattılar. Özellikle Cumartesi akşamı yapılan mangal partisinde yer alan canlı müzik programının yarattığı birleştirici, moral yükseltici güç herkesi çok etkiledi.

27 Kasım Pazar günü “Karia Rotary” ve “Diyabetle Yaşam Derneği” ortak çalışması olarak yarış alanında açılan “Diyabet Kader Değil” konulu anket masası özellikle eski sporcular ve aileleri tarafından büyük ilgi gördü.

Yarışların sonunda yapılan madalya töreninde dereceye giren sporcular madalyalarını aldılar, kulüplere de alışılagelmiş kupa yerine Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı öğrencileri tarafından yapılmış seramik tabletler verildi.

Bodrum Kupasını kazanan Sümerspor takımının Başkanı Ümmet Subaşı kupasını alırken bir sürpriz yaşandı. Ev sahibi Halikarnas Kürek Kulübünün sporcuları Başkanları Rasih Celal Gürsoy’un 56 yıllık kürek hayatı anısına hazırladıkları plaketi sundular.

Özellikle plaketi vermesi gereken kulübün en genç kürekçisi Mehmet Ali Gökvelioğlu ile kendisinden 56 yaş büyük olan Gürsoy’un el sıkışması seyredenleri duygulandırdı.

Yarışmaları seyretmeye gelenler arasında yer alan 65 yıllık milli kürekçi, antrenör, duayen Emir Turgan da genç sporculara tanıtıldı.

Son olarak katılan tüm sporculara içinde Bodrum’u hatırlatacak hediyeler olan ve Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı tarafından yapılan Bodrum Çantaları dağıtıldı.

Artık her şey bitti diyerek çantalar hazırlanırken son bir kez Bodrum’da kürek çekmek isteyen misafir ekiplerin denize açıldıkları dikkati çekti.

2.Bodrum Uluslararası Masters Regatta arkasında güzel anılar bırakarak sona erdi. Vedalaşmalarda ortak dilek “gelecek sene aynı yerde Kürekte Buluşalım” şeklindeydi…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.