Bodrum Gündem

Bodrum laf değil sosyal konut istiyor

Bodrum laf değil sosyal konut istiyor
30.11.2022
0
A+
A-

Bodrum Güçbirliği Derneği, daha önce birçok kez yaptığı çağrıyı tekrarladı, lojman sorununun Bodrum’un en önemli sorunu olduğunu, böyle giderse çalışacak devlet memuru, kalifiye personel bulunamayacağını söyledi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da ev kiralarının fahiş hale gelmesi, vatandaşları kara kara düşündürürken, daha önce konuyu birkaç kez gündeme taşıyan Bodrum Güçbirliği Derneği’nden bir kere daha artık somut adımların atılması çağrısı geldi. Dernek Başkanı Serdar Kayhan, ilçede görev yapan bir çok devlet memuru, sağlık çalışanı, öğretmen, yargı ve emniyet mensubunun tayin istediğini, Bodrum’a ataması çıkan memurların ilçeye gelmemek için her yolu denediğini, sık sık rapor alarak gelişini ertelediğini söyledi.

Bodrum Sürgün Yeri Olmamalı!

Sadece devlet memuru değil, çalışanların da çok zor durumda olduğunu belirten Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan; “Sürekli artan kira bedellerini çalışanların ödemesi hemen hemen imkânsız. Daha öncede defalarca söylediğimiz gibi birçok devlet memuru, Bodrum’u sürgün yeri olarak görüyor ve ilçeden tayinini istiyor. Bodrum’a tayini çıkan memurlar ilçeye gelmemek için her yolu deniyor. Gelenler çok ciddi geçim sıkıntısı çekiyor. Memurlar bir evi ortak paylaşarak kirayı ödemeye çalışıyor. Durum o kadar vahim ki, 2 odalı bir evde 2 aile yaşamaya çalışıyor. Bu durumda olan çalışanlar var. Özel sektör çalışanları da çok zorluk çekiyor. O yüzden Bodrum’da devlet memurları için çok acil lojman imkânı yaratılmalı. Bu zamana kadar lojmanla ilgili çok şey söylendi. Ama hiçbiri hayata geçmedi. Artık bu durum söylemler dışında hayata geçmeli. Çok acil olarak devlet memurları için lojmanlar yapılmalı. Aksi takdirde Bodrum’da çalışacak memur bulmakta çok zorlanacağız” dedi.

Herkes Bu Soruna Sahip Çıkmalı

Serdar Kayhan bugüne kadar sosyal konutla ilgili söylemlerin hep siyasi amaca hizmet eden sözler olarak kaldığını belirterek; “biz artık siyasilerin siyasi söylemlerini değil çözümlerini görmek istiyoruz. Ayrıca Bodrum’da bulunan tüm sivil toplum kuruluşları da bu soruna sahip çıkmalı. Böyle giderse bu sorunun sıkıntılarını çok yakın zamanda daha fazla hissedeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.