Bodrum Gündem

SOL Parti Bodrum ilçe Örgütü “Nasıl Bir Yerel Yönetim?” konulu bir panel düzenleniyor

Sol Parti Bodrum ilçe Örgütü 5 Aralık Pazartesi günü, Herodot Kültür Merkezinde, Saat 18:30’da “Nasıl Bir Yerel Yönetim?” konulu bir panel düzenliyor.

Fatih Bozoğlu / Bodrum Gündem   

Sol Parti Bodrum ilçe Örgütü tarafından düzenlenen ve Kemal Ulusaler moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan “Nasıl Bir Yerel Yönetim?” konulu panele CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP’li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ve TKP’li Tunceli Belediye Başkanı M.Fatih Maçoğlu katılacaklar. Başkanlar kendilerine özgü yönetim anlayışlarını ve görüşlerini dile getirecekler.

Sol Parti Bodrum İlçe Örgütü yerel seçimlere bir yıldan daha fazla bir zaman olmasına karşın, şimdiden Nasıl Bir Yerel Yönetim? sorusunun gündeme getirerek, yapıcı ve yaratıcı bir tartışma başlatmak istediklerini kaydettiler. Sol Parti Bodrum İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile Sol Parti üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen basın toplantısında; 5 Aralık Pazartesi günü, Herodot Kültür Merkezinde, Saat 18:30’da “Nasıl Bir Yerel Yönetim?” konulu bir panele tüm Bodrumluları davet etti.

Sol Parti Yerel Yönetim Anlayışı…

Sol Parti Bodrum İlçe Başkanı Okan Manzak, Sol Parti’nin yerel yönetim anlayışı ile ilgili olarak görüşlerini şu şekilde dile getirdi; “Sol Parti katılımcı yerel yönetim anlayışı; Ayrımcılık yapmadan, eşitlik, kapsayıcılık, hesap verebilirlik ve hukuk üstünlüğü gibi insan hakları ilkeleri üzerine temellendirilmiş yaklaşımla, halkın her kesiminin kendi yaşamlarını doğrudan etkileyen kararların alınması süreçlerine katılımlarını hedefler…”

Sol Parti’nin Meclis Anlayışı…

Sol Parti Bodrum İlçe Başkanı Okan Manzak Sol Parti Meclis yapısı ve anlayışı ile ilgili olarak; “Tüm kentlilerin; mahalle, semt, ilçe meclislerinin yanı sıra; emek, kadın, genç, emekli, işsiz, engelli vb. kesimlerin oluşturacağı meclisler ve bu meclislere dayanacak kent meclisi aracılığı ile karar alma, uygulama ve denetim süreçlerine etkin katılımı sağlanacaktır. Kamusal Kent Hizmeti Kentsel kamu hizmetlerini ticarileştiren özelleştirmeler ve taşeronlaştırmalara son verilecek, belediye emekçilerinin kadrolu, güvenceli istihdamı esas alınacaktır…” dedi.

Sol Parti Barınma Hakkı anlayışı…

Mülkiyet belgesinden bağımsız, sağlıklı bir yaşam çevresi içinde, çağdaş, yaşanabilir konut hakkı olarak kabul edilecek olup, sosyal konutlar inşa edilmesinin gereğine vurgu yapan Manzak; “Kent içi Ulaşım Kent içi ulaşım bir hak olarak ele alınmalı, toplumun farklı kesimlerinin ihtiyaçlarını gözetmeli, kadınlar, yaşlılar ve engelliler ulaşım politikasının başat unsurları olmalıdır. Kentsel ulaşım, özelleştirme ve ticari bir işletme anlayışı ile değil, kamusal bir hizmet olarak ele alınmalı, kent merkezlerini otobana dönüştürmeyen yaya öncelikli ulaşım politikaları geliştirilmelidir. Ulaşım sistemi, yolcuların ihtiyaçlarına en uygun şekilde aktarma yapmalarına imkân verecek bütünleşik bir sistem olarak tasarlanacaktır…” dedi.

Engelsiz Kent Ortamı…

3 Aralık Engelliler günü nedeniyle, yaşlı, hasta, çocuklarla birlikte, kentlerde yaşayan tüm engellilerin, toplumsal hayat içerisinde engeli bulunmayan bireyler kadar eşit hak ve yükümlülüklere sahip oldukları tartışmasız bir gerçek olduğunu ifade eden Sol Parti Bodrum İlçe Başkanı Okan Manzak konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kadınların, Çocukların, Engellilerin, Yaşlı ve Yoksunların Toplumsal Yaşama Tam ve Eşit Yurttaşlar Olarak Katılımı İçin Engelsiz Kent Ortamları yaratılacaktır. Şeffaflık ilkesinin hayata geçtiği, yolsuzlukların, kent suçlarının olmadığı bir kent yaratılacaktır. Su, kanalizasyon, iletişim, enerji, ulaşım gibi…”

Yaşadığımız Kentin Sakini Değil, Sahibi Olmak İstiyoruz…

Sol Parti Bodrum İlçe Örgütü Yönetim Kurulu Üyesi Oben Konyalıoğlu da “Yaşadığımız Kentin Sakini Değil, Sahibi Olmak İstiyoruz” vurgusunu yaparak şunları söyledi; “Kentlerimiz neredeyse Cumhuriyet tarihine koşut süreç izleyen kaçak yapılaşma ile büyümüştür. Onlarca af düzenlemesiyle, hazine arazilerinin işgalinden kıyı alanlarına, orman ve meralara yayılan kaçak yapılaşma, önlenmesi bir yana, özendirilmiş olup adeta resmi kentleşme politikası haline gelmiştir. Siyasi bir araç haline getirilen planlama mevzuatındaki merkezi idare vesayeti kaldırılacak, planlamanın kademeli birlikteliği ilkesi çerçevesinde üst ölçekli mekânsal plan kararları yerel idarelerin yetkisine bırakılacaktır. Yaşanabilir kentler için planlama rantın dağıtım aracı olmaktan çıkarılacak, kamu yararına aykırı plan değişiklikleri engellenecektir…”

Sol Parti Bodrum İlçe Başkanı Okan Manzak, “Nasıl Bir Yerel Yönetim?” konulu panelde CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP’li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ve TKP’li Tunceli Belediye Başkanı M.Fatih Maçoğlu katılacağını tekrarlayarak Bodrumluları bu önemli toplantıya davet etti.

Yorumlar

  1. Fuat dedi ki:

    Güzel bir panel olacak katılimcıları kıymetli insanlar.

  2. Yusuf dedi ki:

    Başkan…
    Komisyon oluşsun kararı aldın komisyonun alacağı karar bizim için bağlayıcı degil dedin. Erzincan idare mahkemesinin bilirkişi raporu alehimize olursa projeden çekilecegiz dedin bilirkişi raporu alehine olunca gittin mahkemede itiraz ettin. Mahkeme lehimize sonuçlanmış diyorsun danıştayda dava devam ediyor. Her gün sontaj vuruyorsun 14 metre yol yapmadan 2 sondaj kuyusu nerde bi görelim. Parasını verip getirdigin kişilermi bağımsız incelemelerde bulunacak. Bu çöpler hergün nerde patlıyor ve hergün yangınlarda belediye personelini perişan etmeyin yazık. Tunceli üniversitesi bağımsız bir kurum degilmi hazırladığı raporları niye kamu oyundan gizlediniz.muhtarlar ve halkta burda istemiyorlar niye dikta ediyorsunuz. 54900 ağaç sayısını ilkin 7500 daha sonra 2870 daha sonra 4000 en son 8870 olarak neden her defasında farklı çelişkili sayılar verdiniz.Basında duruyor. İhale yapıldı diyorsunuz pes bu kadarda olmaz. Neyine inanak senin Elindeki belgeler çed raporu ayrı söylüyor sen ayrı söylüyorsun bu ne tutarsızlık. Kendin çaldın kendin oynadın aklımızla oynuyamazsın.Ama corba ettin, ismail küçükkaya reklamları ve tiribün şovlarına devam, burdaki ısrarın tek nedeni para olay basit ve açık, halk istemiyor başkan projeninde paranında bu ormanı yok etmekte ısrar edenlerinde canı cehenneme. ispanyollar 1492. 1504 yıllarında amerika kıtasındaki kızıldereli yerlileri onların degerli takıları ve malları için katletti. Yıl 2022 para için doğa katlediliyor. İnsan insanı sömürdü, insan hayvanı sömürdü, insan doğayı sömürdü velasıl her yol mübah artık sadece argümanlar farklı halktan görünüp halka ragmen davranmak. bir avuç euro filmin adı çekimleri kırmızıdağda devam ediyor.

  3. Yusuf dedi ki:

    Tunceli sütlüce kırmızıdağ da yapımı pilanlanan katı atık arıtma depolama berteraf projesi 54900 ağaçı 9 endemik türü yok eden yerleşim yerlerine sıfır kilometrede tarihi sosyolojik ve inanç merkezlerini üstüne şehir merkezine ikibuçuk kilometre mesafede olan 1400 rakıma tek gerekçe avrupa dan gelen fon geri gider gerekcesiyle yöre halkını yok sayan bir anlayış degil kominist, sosyalist, sosyal leşmeden basedemez. Keşke bu tür oturumlarda bir taraf yerine taraflar karşılıklı tartışma zemini yaratılsa zira kominist diye geçinen fatih bey halktan kaçıyor halka söz hakkı bile vermiyor. Bu sistem tanıdık geliyor. Mevcut sistem ile aynı benzer tiranlaşma yolu açık