Bodrum Gündem

Bodrumlu Gaziler Anıtı Açıldı

Bodrum Belediyesi tarafından Belediye Meydanı’na “Gaziler Anıtı” yapıldı. Bodrumlu Şehit ve Gazileri ölümsüzleştirmek için diğer mahallelerde de belediye tarafından anıtlar yapılacak.

Bodrum Gündem Haber

Milli duyguların yaşatılması için Bodrum Belediyesi Etüt ve Proje Müdürlüğünce yapılan anıtın açılışına Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhuriyet Savcısı Tolga Yamalı, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Özkan Yılmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şube Başkanı Hasan Külcü ve Gaziler, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu başkanları, Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz ve basın mensupları katıldı.

Açılışta konuşan Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, şehit ve gazilerin önemine değindiği konuşmasında Gaziler Anıtı’nı yapan Bodrum Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Türklerin kurduğu devletleri göz önünde bulundurduğunuz zaman yer kürenin yaratılışından itibaren Türkler tarih sayfasında her zaman var olmuşlar. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza bunu gösterelim. Çocuklarımız için çok kıymetli. Bu anıttaki isimleri ezberleyelim, kitap haline getirelim.” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras şehitleri ve gazileri ölümsüzleştirmek için gerçekleştirilen anıtların önemine değinerek diğer mahallelerde de vatanın bütünlüğünü korumak uğruna savaşan gazilerin ve şehitlerin anısını yaşatacaklarını belirtti.

Başkan Ahmet Aras, Gaziler Anıtı açılışında şunları söyledi: “Atalarımıza vefa duygularımızı her zaman korumamız ve gelecek nesillere aktarmamız gerekmektedir. Buraya gelen turistlerin bu vefayı burada hissetmeleri lazım. Bu anıtları şehitlerimizi ve gazileri ölümsüzleştirmek için yapıyoruz ve mahallelerimizde de yapmaya devam edeceğiz. Bize destek veren Gaziler Derneği’ne, Ethem Demiröz’e, Kaymakamımıza, Heykeltıraş arkadaşlarımıza ve bütün inisiyatiflere teşekkür ediyoruz.”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şube Başkanı Hasan Külcü, Kurtuluş Savaşı’nı ve kahraman ataları bir daha burada yad etmekten mutluluk duyduğunu belirttiği konuşmasında “Başkanımız göreve gelir gelmez Bodrum’un en büyük eksiği olan şehitlik anıtı ve gazi anıtı çalışmalarını hemen tamamladı. Anıtlar için emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Anıtın hazırlanmasında emeği geçen Bodrum’un önemli isimlerinden Ethem Demiröz, “Bodrum’dan 266 kişi, yakın köylerden ise 79 kişi büyük mücadeleye katılmıştır. Bu mücadeleye katılan herkese Bodrum olarak vefa borcumuz vardır. Gaziler ve şehitler eminim ki cennetteki yerlerini almışlardır. Bugün açılışını yaptığımız bu anıt, hassasiyet gösteren Bodrum Belediyesi katkılarıyla yerini almış oldu.” dedi.

Konuşmalar sonrası anıtın açılışı yapılırken gazilerle birlikte anıt önünde toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.