Bodrum Gündem

Çiftlik Pazar Yeri Açıldı

Çiftlik Mahallesi’nde Bodrum Belediyesi tarafından yapılan İsmail Altındağ Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Etkinlik Alanı, coşkulu bir açılışla vatandaşların hizmetine sunuldu.

Bodrum Gündem Haber

Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından çalışmaları yürütülen İsmail Altındağ Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Etkinlik Alanı’nın açılışına Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP İlçe Başkanı Halil Karahan, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Çiftlik Mahalle Muhtarı Halil Köse, Kızılağaç Mahalle Muhtarı Mehmet Karaca, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Kablı, belediye birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Çiftlik Mahalle Muhtarı Halil Köse, yaptığı konuşmada kendilerine böyle bir tesisi kazandırdığı için Başkan Ahmet Aras’a ve ekibine teşekkür etti.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise açılış konuşmasında geçmiş dönem Başkan Yardımcılığı yaparak Bodrum’a katkılar sunan merhum İsmail Altındağ’ı anarak, “Burası İsmail Altındağ Başkanımın mahallesidir, ruhu şad olsun. Başkanımın, mahallesine ve Bodrum’a büyük hizmetleri vardır. Biz de ona ahde vefa olsun niyetiyle pazar yerimizin ismini Çiftlik İsmail Altındağ Kapalı Pazar Yeri olarak tescilledik. En yakın zamanda da meclise getirip meclis kararı ile ismini ölümsüzleştireceğiz. Sayın Başkanımıza Allah’tan rahmet diliyoruz, yaptığı hizmetler için de şükran ve minnetlerimizi arz ediyoruz.” dedi.

Başkan Ahmet Aras, konuşmasının devamında çalışma arkadaşlarına da emekleri dolayısıyla teşekkür ederken şu ifadelerde bulundu: “Belediyecilik anlayışımız sosyal, şeffaf, halkla iç içe, hesap verebilir bir anlayıştır. Bodrum son dönemde çok büyüdü. Herkes bu büyümeden payını almakta. Her geçen gün artan nüfusumuz ile istekler ve ihtiyaçlar artıyor. Ama bizler büyük bir gayret ile işimizin başındayız. Arkadaşlarımla gurur duyuyorum ve belediye personeline huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

2023’te büyük bir değişim beklediklerinin altını çizen Başkan Aras, “Geçtiğimiz son iki yılı salgınla geçirdik. 2022 yılı biraz nefes aldık. 2023, Cumhuriyetimizin 100. yılı. Büyük bir değişim bekliyoruz. Cumhuriyetimizi inşallah hep beraber demokrasi ile taçlandıracağız.” dedi.

Şu anda Bodrum’un her köşesinde bir yatırım var…

Başkan Ahmet Aras, “Bodrum’daki hizmet artışının gereği olarak Turizm Bakanlığımız ile yaptığımız ortak çalışmalar sonucunda Torba, Kızılağaç, Yalıçiftlik ve İçmeler Arıtma Tesisi Projesi devam ediyor. Foseptikler ve vidanjörlerden artık kurtulmamız lazım ve çağdaş kentlerde nasıl oluyorsa Bodrum’da da aynısı oluyor. Şu anda Bodrum’un her köşesinde bir yatırım var. Bu işler ihmal değildir, yatırım ve hizmettir. Çiftlik Mahalle’mizdeki eski okulumuzun tadilatını Halk Eğitim ile beraber yaptığımız çalışmayla yapıp kadın ve çocuklarımıza kurs ve eğitim yeri olarak kazandıracağız. Bodrum’un mutluluğu için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz.” diyerek Bodrum Belediyesi olarak gerçekleştirecekleri projelere de değindi.

Slow Food Yavaş Gari ekibine de konuşmasında yer veren Başkan Aras, “Onlar da zararlı yiyeceklerden uzak duralım diye mücadele ediyorlar. Doğal değerlerimize dönelim diye uğraşıyorlar. Pazarcılarımızın sattığı doğal ve yerel ürünlerimizi Bodrum’da satalım, dünyaya tanıtalım diye uğraştıkları için teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bodrum’un yerel sanatçısı Ender Kasal sahne alarak açılışa ezgileriyle renk katarken Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile vatandaşlar, Bodrum’a özgü halk oyunları oynadı. Açılış etkinlikleri sonunda Slow  Food Yavaş Gari Bodrum Birliği tarafından 9. Toprak Ana günü ve Yerli Malı Haftası dolayısıyla Börülceli tarhana çorbası ve Bodrum gemici  peksimeti ikramı yapıldı.

Alanda pazar faaliyetlerinin yanında düğünler, taziyeler, çeşitli etkinlikler ve sosyal faaliyetler de yapılacak. Belediye pazar yeri çalışmaları kapsamında muhtarlık binası ile Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Emlak Ofisi aynı alanda hizmet verecek. 772 metrekare kapalı alana sahip, çelik konsültasyon alanda zemin ve çevresiyle vatandaşların hizmetine sunuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.