Bodrum Gündem

ABD’li üst düzey yetkililer Çin’i ziyaret etti

ÇİN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMADA, ABD’Lİ ÜST DÜZEY YETKİLİLERİN ÇİN’İ ZİYARET EDEREK, DÜN VE BUGÜN ÇİN DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI XİE FENG İLE BİR ARAYA GELDİĞİ AKTARILDI.

ABD’li üst düzey yetkililer Çin’i ziyaret etti
12.12.2022
0
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD’li üst düzey yetkililerin Çin’i ziyaret ederek, dün ve bugün Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Xie Feng ile bir araya geldiği aktarıldı.

ABD’li üst düzey yetkililerden oluşan heyet Çin’i ziyaret etti. Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı Doğu Asya ve Pasifik İşlerinden Sorumlu Müsteşarı Daniel Kritenbrink ve Ulusal Güvenlik Konseyi Çin Kıdemli Direktörü Laura Rosenberger’in başkent Pekin’e komşu Hebei eyaletinde yer alan Langfang’da Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Xie Feng ile bir araya geldiği aktarıldı. Görüşmede uluslararası meseleler hakkında “kapsamlı bir görüş alışverişinde” bulunulduğu belirtilen açıklamada, “Görüşmeler samimi, derinlemesine ve yapıcıydı” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca Çin-ABD ilişkilerine rehberlik eden ilkelere ilişkin istişareleri ilerletme, Tayvan sorunu da dahil olmak üzere ikili ilişkilerde önemli ve hassas konuların uygun şekilde ele alınması, her düzeyde etkileşimin sürdürülmesi ve ilgili alanlarda işbirliğinin güçlendirilmesi konularında uzlaşma sağlandığı belirtildi.

ABD’li heyet, Çin’in ardından Güney Kore ve Japonya’yı da ziyaret edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.