Bodrum Gündem

İmamoğlu aday oluyor, AKP parçalanıyor

Kılıçdaroğlu Beştepe’ye  yürüyor.

TBMM’deyim.

Muğla Milletvekili Yavuz Demir ile AKP kulisinde sohbet ediyorum. Bodrum’un sorunlarını konuşuyoruz. Yeni yapılan ve yolu unutulan devlet hastanesine nasıl ulaşılacağını, Aydem ve Belediye tarafından kazılan, fakat kapatılamayan yolları sorguluyoruz.

Kulis’teki diğer milletvekilleri ile konuşuyorum. Hepsinde, yeniden aday olabilme, yeniden seçilme telaşı vardı. Kulakları Külliye’de, muhtemel rakiplerini gözden geçiriyorlar.

AKP kulisi, bir anda hareketlendi.

Öğleden sonra, milletvekilleri gruplar halinde toplanarak kısık sesle konuşmaya başladılar. Bu arada bütçe tasarısını görüşen Meclis Genel Kurulu’nun erken kapanacağı haberi geldi.

Birkaç dakika sonra da, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki karar Ankara’ya, Meclis kulislerine ulaştı.

Belli ki AKP’liler, haberi daha önce almışlardı. Duruşma hâkiminin, karar için uzun bir ara vermesinin sırrı ortaya çıkmıştı. Haber Ankara’ya erken gelmişti.

Gazetecilikte “kesin” ifadeler kullanılmaz…

Ancak,  bu kararla birlikte AKP’de çözülmelerin başlayacağı “tahmininde” bulunabilirim. Yıllarımı Meclis Muhabiri olarak geçirdim. Bu karar, AKP için bir “Milat” olacaktır.

Çünkü Erdoğan’ın kaybedeceği bugün ortaya çıkmıştır. Kendisi yıllar önce nasıl, “benzer bir kararla” iktidara geldiyse, aynı şekilde gideceği de anlaşılmıştır.

Bu da AKP’nin sonu demektir.

Bu sonu beklemeden, AKP’li milletvekilleri yeni parti arayışına girmişlerdir. İyi, Gelecek, Deva ve Fazilet partileri, kendilerini uzun süredir bekliyor. Transfer süreci başlamıştır.

Bu kararın bir başka sonucu ise;

Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığının kesinleşmiş olmasıdır.

Evet, 6’lı masanın kararına gerek kalmadan, Millet İttifakı’nın adayına, İstanbul’daki mahkeme karar vermiştir. Altı liderin, Ekrem İmamoğlu’nu “aday” olarak açıklamaktan başka çaresi kalmamıştır.

Ardından Ekrem Bey için yeni bir süreç başlayacaktır.

Çünkü ,  “gözünü karartan” Erdoğan, intikam almaya devam edecek gibi görünmektedir. Bu senaryoya göre, İstanbul’daki yerel mahkemenin İmamoğlu kararı önce İstinaf, ardından Yargıtay’a götürülecek.

Bu süreç devam ederken İmamoğlu, “siyasi yasaklı” ilan edilecek.

İmamoğlu, Nisan ayında yapılacak seçimden önce cezaevine de girebilir.  “Cezaevi’nde bir Cumhurbaşkanı adayı” durumuna düşebilir.

Ancak, öncesinde Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) da takılabilir. İşlerin buraya gelmesi durumunda büyük bir ihtimalle YSK, Ekrem beyin adaylığını kabul etmeyebilir. Bu durumda Erdoğan, Millet İttifakı’nın yeni adayının karşısında yine kaybedecektir.  Recep beyin karşısına kim çıkarsa çıksın, “tepki oylarıyla”  Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacaktır.

Yani, bu süreçte tek kaybeden Recep Tayyip Erdoğan olacaktır, AKP kaybedecektir.

Kemal beyin yeni adresi Beştepe…

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ekrem İmamoğlu hakkındaki mahkeme kararının ardından, “Adalet” için “Beştepe’ye” de yürüyeceği iddia ediliyor. Vekiller, Kemal beyin bu konuda zamanlama yaptığını da ileri sürüyorlar.

Daha önce, Merkez Bankası, TÜİK gibi kuruluşlara giderek protesto eden Bay Kemal, çıtayı yükseltmiş ve son olarak sabah erken saatte milletvekilleriyle Adalet Bakanlığı’na yürümüştü.

Şimdi ise sıranın, Söğütözü olduğu söyleniyor.

Ekrem beyle ilgili karar siyasette bir “Milat” olacaktır. Bunu, yaşayarak hep beraber göreceğiz. Bugünden itibaren siyasette hiçbir şey, eskisi gibi olmayacak.

Akşam hava kararırken Meclis’ten ayrıldım.

Yağmur yağıyordu.

Çankaya kapısı otomatik silahlı polis kaynıyordu.

Neler oluyordu, neyin güvenliği idi bilmiyorum.

Ama Çankaya’ya doğru çıkarken, meslekte yarım asırlık gazetecilik geçmişim, gözümün önünden geçiyordu.

Bu işler, “ciddi”ye alınmalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.