Bodrum Gündem

Bodrum, Ankara’ya şikâyet edildi

AKP Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan’ın, başta Muğla Büyükşehir ve Bodrum Belediyesi olmak üzere Muğla’daki tüm CHP’li belediyeler ile yerel seçimlerde CHP’ye oy veren seçmenlerle ilgili suçlamaları devam ediyor.

Aslında, Tekirdağ / Malkara’lı olan AKP Muğla Milletvekili Gökcan, seçim bölgesi olan Muğla ile ilgili eleştirilerini Ankara’ya taşıyor ve seçim bölgesi ile Muğla seçmenlerini Ankara’ya şikâyet ediyor.

Dün de böyle oldu.

2023 yılı bütçe tasarısı üzerinde söz aldı. Ancak, Muğla’nın CHP’li belediyeleri ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirmeye başlayınca, CHP’li Özgür Özel ve CHP’li kadın milletvekillerinin tepkisine neden oldu.

Bütçe müzakerelerinde genel kurulda söz alan AKP milletvekilleri, yeniden listeye girmek ve yeniden seçilmek için Erdoğan’ı selamlıyor.

Yelda Gökcan da böyle yaptı. Erdoğan’ı şöyle tarif etti

 “Bütün dünyanın gıptayla baktığı bir dünya lideri.

Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kalkınmaya, büyümeye devam ediyoruz.

Rusya-Ukrayna Tahıl Koridoru Anlaşması’na ev sahipliği yapan, dünyanın gıdaya ulaşmasını sağlayan bir Recep Tayyip Erdoğan.

Milletimiz, Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir dünya lideri istiyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ve liderliğiyle, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin ilkeli duruşu ve devlet adamlığıyla, milletimizin teveccühüyle seçimlerden yine zaferle çıkacağımıza inancımız tamdır. “

Gökcan: “Kılıçdaroğlu yaygara yapıyor”

Yelda Hanım, daha sonra sözü Ana Muhalefet Partisi Liderine getirdi.

“..bir de Amerika’ya, İngiltere’ye, bugün de Almanya’ya turistik gezi yapan, ithal ekonomi komiserlerine bel bağlayan CHP Genel Başkanı var. İşte vizyon farkı.”

ÖZGÜR ÖZEL (CHP Grup Başkanvekili): “Tövbe Ya Rabb’im. Sabah sabah!”

GÜLİZAR BİÇER KARACA (CHP Denizli) – Sayın Genel Başkanımıza laf etmek senin çapını aşar!

**

Başörtüsü kullanmayan kadın vekil Yelda Erol Gökcan, başörtüsü üzerinden CHP’yi eleştirmeye devam etti:

“Kılıçdaroğlu, bir metrelik bez parçası.” diyerek maalesef tarihe geçti. Eğer samimiyseniz anayasa teklifimize destek verin.”

SİBEL ÖZDEMİR (CHP İstanbul) – O zaman kanun teklifimizi destekleyin.

BURCU KÖKSAL (CHP Afyonkarahisar) – Bunlar, kendilerini muhalefete alıştırıyor bu iktidar. Geliyor gelmekte olan.

YILDIRIM KAYA (CHP Ankara) – Bu Hakan Şükür’ü kürsü kürsü dolaştıran siz değil miydiniz?

AKP Muğla Milletvekili Gökcan, bu defa Marmaris’teki orman yangınına sözü getirdi. Kılıçdaroğlu’na “Yaygara yapıyor” diyerek, bir de fotoğraf gösterdi:

“ Kılıçdaroğlu, “Nerede bu uçaklar?” “Nerede bu helikopterler?” diye yaygara yapıyor. Kılıçdaroğlu açıklama yaparken yanındaki bu adamlar gökyüzünde nereye bakıyor dersiniz; kuşlara mı, martılara mı. Yoksa, üzerinden geçen helikopterlere, uçaklara bakıyorlar…”

GÜLİZAR BİÇER KARACA (CHP Denizli) – O fotoğraf gece çekildi. Orada ben de vardım, yangına bakıyorduk içimiz yanarak.

BURCU KÖKSAL (CHP Afyonkarahisar) – Belediye bütçesini mi konuşuyoruz, Türkiye bütçesini mi konuşuyoruz?

LALE KARABIYIK (CHP Bursa) – Bilerek konuşun, bilerek konuşun… Bütçeyi konuşalım, Hükûmetin bütçesini konuşalım.

Sıra, Bodrum’da..

Yelda Gökcan konuşmasına, CHP’li belediyeler, özellikle de Bodrum Belediyesi ile ilgili eleştirilerine devam etti. Üstelik Bodrum’la ilgili fotoğraflar da gösterdi:

İşte, marka ilçemiz Bodrum. Bodrum’da hemşehrilerimiz trafikten, susuzluktan, yolların bozukluğundan isyan ediyor, muhtarlarımız günlerce su gelmeyen mahallelere kendi imkânlarıyla, tankerlerle su taşıyor.

İşte, marka kent Bodrum, bu mahallelerden bir örnek. Burası Bodrum, Çırkan Mahallesi. Yıl 2022, Çırkan Muhtarımız Coşkun Ünlü’ye buradan selam olsun, CHP’li belediyenin yapamadığını yaptı, vatandaşa tankerle su taşıdı. Muhtarımıza teşekkür ediyoruz.”

GÜLİZAR BİÇER KARACA (CHP-Denizli) – Her seferinde patladığı için o; sizin yüzünüzden.

GÜLİZAR BİÇER KARACA (CHP-Denizli) – Belediye Başkan adayı ol da boyunun ölçüsünü…

BURCU KÖKSAL (CHP-Afyonkarahisar) – Muğla’ya aday ol da boyunun ölçüsünü al belediyede! Muğla’ya aday ol!

YILDIRIM KAYA (CHP-Ankara) – Bodrum’a Belediye Başkanı adayı olsana. Bodrum’a Belediye Başkanı adayı ol, boyunun ölçüsünü al!

GÜLİZAR BİÇER KARACA (Denizli) – Saray seni yeniden vekil yapar artık, iyi yalakalık yaptın!

GÜLİZAR BİÇER KARACA (CHP-Denizli) – Çünkü o kıyıları MUÇEV’e verdiniz, ranta açtınız o yüzden. Ne alakası var?

BURCU KÖKSAL (CHP-Afyonkarahisar) – İktidarınızın beceriksizliğini belediyelere mi yüklüyorsunuz? O kıyıları ranta açan kim? O kıyıları ranta açan sizsiniz, sizsiniz!

ALİ KEVEN (CHP-Yozgat) – Biraz da bütçeden konuş, bütçeden!

ALPAY ANTMEN (CHP-Mersin) – Sen kendi bütçeni anlat!

GÜLİZAR BİÇER KARACA (CHP-Denizli) – Sarayın bir günlük bütçesiyle 16 milyon çocuğa bir öğün yemek verilir, onu da konuş, görelim. Çocuklar kantine gelip “Sucuğun kokusunu duyarak hevesimizi gideriyoruz.” diyorlar.

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) – Fesli deli Kadir’in yol arkadaşlarından Atatürkçülüğü öğrenmeyeceğiz biz, fesli deli Kadir’in yol arkadaşlarından Atatürkçülüğü öğrenmeyeceğiz.

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) – Siz kim, Atatürkçülük kim? Fesli deli Kadir’in yol arkadaşları mı öğretecek bize Atatürkçülüğü?

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) – Vesayetin âlâsı sizde.

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) – Aç tavuk kendini darı ambarında sanır.

BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) – Daha iki dakikan var, konuş, konuş! Söyleyecek sözün mü bitti, daha iki dakikan var?

Muğla seçmeni vizyonsuz mu?

AKP Muğla Milletvekili Gökcan konuşması bitirdi. Ancak, genel kuruldaki tartışmaları uzun süre devam etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Gökcan’ın AKP’li sözcülerin ifadelerini tekrarladığını, konuşmasının bir milletvekili gibi değil, belediye meclisi üyesi ayarında olduğunu söyledi. Özel, AKP Muğla Milletvekili Gökcan’ın “Muğlalı seçmeni de vizyonsuz, iş bilmez belediye başkanlarını seçmekle” suçladığını hatırlattı ve “ Muğla halkının seçtiği seçilmiş belediye başkanlarına çok ağır ifadeler kullandı.” dedi

Yelde Gökcan oturduğu yerden Özel’e tepki gösterdi ve “Milletvekili olarak istediğimi konuşurum. Size sormayacağım. Öyle bir şey var mı! Öyle bir şey yok. Muğlalı seçmene demedim, hayır, öyle bir şey demedim” diye cevap verdi.

Daha sonra ikisi hakkında şu diyalog yaşandı:

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Seninle oturup Genel Başkanı konuşmam ben. Muğla Belediye Meclisi ayarında konuşma yaptın.

YELDA EROL GÖKCAN (Muğla) – Milletvekili olarak istediğimi konuşurum, siz müdahil olamazsınız. Müdahil olamazsınız, istediğim gibi konuşurum, siz kendi vekillerinize bakın.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) – Muğla Belediye Meclis üyesi olsaydın orada yapardın o tartışmayı.

YELDA EROL GÖKCAN (Muğla) – Size sormayacağım. Siz de bakan mısınız gelip akşama kadar burada… Yok öyle bir dünya.

İki Milletvekili Arasında Söz Düellosu

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Gökcan’a yanıt vermek üzere CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay’a söz istedi. Yelda hanım bu defa oturduğu yerden Erbay’a laflar attı.İki Muğla Milletvekili arasında yaşananları Meclis tutanaklarından yazıyorum.

Burak Erbay, “Ben Muğlalılarla beraber ıslandım. Sen neredeydin?

BURAK ERBAY (Muğla) –Sayın Vekilimizin konuşmasının birçok kısmını dinleyemedim fakat Bodrum, Fethiye veya bazı yangınlarla ilgili konulardan bahsetmiş.

YELDA EROL GÖKCAN (Muğla) – Evet, yalan değil ki hiçbiri.

BURAK ERBAY (Devamla) – Ben kendisini niye dinleyemediğimi öncelikle paylaşmak istiyorum. Geçimini zeytinden sağlayan, o topraklardan geçinen insanlar, Milaslı, Yatağanlı hemşehrilerimiz Meclis’in Ankara kapısından içeri sokulmadılar, otobüslerle orada bekletildiler.

Biz yağmurda Yatağanlı, Muğlalı, Milaslı o hemşehrilerimizi karşılamak için oraya gittik, yağmurda onlarla ıslandık, onları aldık, geldik ve şimdi de burada, kapının önünde basın açıklaması yapıyorduk topraklarına sahip çıktıkları için. (CHP sıralarından alkışlar) O yüzden ben konuşmanın çoğunu dinleyemedim ama aldığım notlara göre, işte Bodrum’daki su sıkıntısından bahsedilmiş…

YELDA EROL GÖKCAN (Muğla) – Yalan mı?

BURAK ERBAY (Devamla) – …Fethiye’deki kirlilikten bahsedilmiş.

YELDA EROL GÖKCAN (Muğla) – Yalan mı?

BURAK ERBAY (Devamla) – Sayın Vekilim, sıkıntılar vardır, “Sıkıntı yok.” demiyoruz ama o sıkıntı sadece Muğla’nın CHP’li belediyelerinin sıkıntısı mı? AKP’nin sıkıntısı değil mi?

YELDA EROL GÖKCAN (Muğla) – Büyükşehir kimde, yetki kimde, para kimde?

BURAK ERBAY (Devamla) – AKP bütçesinden para aktarılması gerek değil mi?

YELDA EROL GÖKCAN (Muğla) – Yetki kimde? Yetki sizde.

BURAK ERBAY (Devamla) – Mesela, bunlar aktarılarak hep beraber proje çözemedik. Mesela, Fethiye’nin sıkıntısı var; evet, kirlilik var.

YELDA EROL GÖKCAN (Muğla) – Yetki sizde.

BURAK ERBAY (Devamla) – Peki, Çevre, Şehircilik Bakanlığından para aktarılsa bunu hep beraber çözsek iyi olmaz mı? (CHP sıralarından alkışlar)

YELDA EROL GÖKCAN (Muğla) – 5 milyar bütçeniz var.

BURAK ERBAY (Devamla) – Son olarak da bakın “MUÇEV” diye mafyatik bir yapılanma var. Bütün Muğla kaynaklarını o MUÇEV alıyor ve aktarıyor, o paralar işte belediyede, yerelde kalsa da bu sorunları hep beraber çözsek daha iyi olmaz mı? Bu yüzden Muğlalı vizyonsuz değildir…

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BURAK ERBAY (Devamla)  – Muğlalı yıllardır da Cumhuriyet Halk Partili belediyeye oy vermektedir. (CHP sıralarından alkışlar, AK PARTİ sıralarından gürültüler)

MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (AKP Grup Başkanvekili)“Bu belediye meclis üyesi konuşması oldu.” şeklindeki yaklaşımları kabul edilemez.

YELDA EROL GÖKCAN (Muğla) – Başkanım, ben söz almak istiyorum.

Ancak oturum başkanı, Yelda Gökcan’a yeniden söz vermeyince tartışma burada noktalandı.

Muğla ve Bodrum’un kulakları çınladı mı bilmiyorum.Ama, aday listelerinin hazırlandığı bugünlerde bu tür hamasetlerle daha çok karşılaşacağız.

Sonunda yeniden milletvekili seçilmek var.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.