Bodrum Gündem
HALUK ŞAHİN

HALUK ŞAHİN

Haluk Şahin, 1 Ocak 1941 yılında Bursa'da dünyaya gelmiştir. Bursa erkek lisesinden mezun olduktan sonra 1964 yılında İstanbul üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 1972 yılında ABD'de Indiana University'den gazetecilik yüksek lisansı, 1974 yılında ise aynı üniversiteden kitle iletişimi dalında doktora derecesi aldı. Amerikan üniversitelerinde dersler vermiş, kitle iletişimi konusunda yaptığı araştırmalar ve dünyanın önde gelen bilimsel iletişim dergilerinde ve kitaplarda yayımlanmıştır. Pek çok uluslararası konferansa katılarak bildiriler sunmuştur. Haluk Şahin, medya sektöründe çeşitli görevlerde bulundu, genel yayın yönetmenliği, araştırma bölümü başkanlığı, danışmanlık ve köşe yazarlığı yapmıştır. Birçok televizyon programının yapımına da imzasını atmıştır. Aynı zamanda TV8'de Biz Böyleyiz adlı programı sunmuş, 2009 yılında aynı kanalda Yüksek Siyaset programını sunmuştur. 1998'den bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi, iletişim Fakültesi Televizyon Gazeteciliği Program Koordinatörüdür. Evli ve ilk evliliğinden iki çocuğu bulunmaktadır.

Türkiye’nin en kıvançlı sanatçısı

“Kıvançlı”yı Aristoteles’in “eudaimonia” kavramının karşılığı olarak kullanıyorum. Türkçe’ye “mutluluk” olarak çeviriliyor ama daha fazlası. İnsanın hedeflerine ulaşmasında, potansiyelini gerçekleştirmesinden, gürleşme yolunda doğru kararlar almasından doğan gurur-sevinç-huzur duygusu. Bir anlık, bir günlük, bir yıllık haz değil, bir ömürlük övünç.

Erdinç Bakla’nın “Anadolu Medeniyetleri” konulu muhteşem sergisinde kıvanç kavramını seramik eserler ve heykeller şeklinde somutlaşmış olarak görüyoruz: Hititler, daha öncesi, Troya… Onları anlamak ve anlatmak için geçirilmiş bir ömür — ve işte hepsi karşımızdalar! Ortalarında durup alkışlayasınız geliyor! Sanki canlanıp selama duracaklar.

Dostum Erdinç Bakla “Başlangıçta sorgulayanlar oldu ama demek ki doğru bir karar almışım’ diyor ve gülümsüyor. İşte Aristoteles’in eudaimonia dediği tam da bu. Ne mutlu diyeceğim ama yetmez! Ne kıvançlı!

———
Bizim fotoğraf beş yıl öncesinden. Sergi İstanbul’da Zincirlikuyu’da Denizbank salonunda.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.