Bodrum Gündem

Kılıçdaroğlu, İl ve İlçe Başkanlarıyla görüşmüyor

“Alınan karar gereğince, 3 Ocak 2023 Salı günü saat 15.00’te toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum.”

Bu anonsla, Milletvekilleri, 10 günlük yılbaşı tatiline başladı.

Ağız tadıyla bir yılbaşı geçirebilecekler mi, bilinmez. Çünkü altı ay sonra yapılacak seçimlerde, yeniden milletvekili adayı olmak isteyenlerin yürekleri, güvercin gibi ürkek.

Vekillerin çoğu, “kulis” yapmak için Ankara’da kaldı. Onlar da biliyorlar ki, liderler ve kurmayları, listeleri Ankara’da hazırlıyor.

CHP bu konuda yol haritasını belirledi.

Milletvekili adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyelerine süre verdi. Bu sürenin bitmesine 3 gün kaldı.

5 Aralık’ta yayınlanan genelgeye göre il ve ilçe başkanları 26 Aralık’a kadar istifa edecekler. Ancak istifa etmeden önce Kılıçdaroğlu ile görüşmek için Ankara’ya gelenler ise hüsrana uğruyor.

Çünkü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinden “olur” almak için randevu isteyen il ve ilçe başkanlarıyla görüşmüyor. Bu konuda ayrımcılık yapmak istemiyor.

“Kamu Görevlisi” olan belediye başkanları, belediye çalışmalarının zaafa uğramaması için “çok özel istisnalar dışında” aday gösterilmeyecek.

Öte yandan, belediyelerde CHP’nin azınlığa düşmemesi için, belediye meclis üyelerinin istifasına da vize verilmeyecek.

CHP Muğla’da istifa rüzgârı…

Muğla’dan CHP Milletvekili olmak isteyenler için de süre Pazartesi günü doluyor. CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu’nun istifası bekleniyor. Ayrıca Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan da istifa edecekler arasında ismi geçiyor.

Muğla’dan aday olmak için ilk istifa eden CHP’li CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir oldu.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.