Bodrum Gündem

Ortaöğretim hemşirelerinin sesini duyun

Ortaöğretim hemşirelerinin sesini duyun
26.12.2022
0
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yazılı soru önergesi vererek ortaöğretim hemşirelerinin atanma talebini TBMM gündemine taşıdı.

Bodrum Gündem Haber

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin şunları söyledi:

En Az 10 Bin Ortaöğretim Mezunu Hemşire Atanmalıdır…

“Ortaöğretim mezunu hemşireler yıllardır atanma sorunu yaşamaktadır. Ortaöğretim mezunu hemşirelerimiz de diğer hemşirelerimiz gibi zor şartlarda sağlık hizmeti vermekte ve bir dizi sorunla uğraşmaktadır.

Bütün hemşirelerimiz atanma sorunu yaşamaktadır.

Hastanelerimizdeki açığın kapanması için acilen lisans mezunu ve ortaöğretim mezunu hemşirelerimiz atanmalıdır. Ortaöğretim mezunu hemşirelerimizin talebi 10 bin atamanın acilen yapılmasıdır.

Yeni hastanelerde ve şehir hastanelerinde hemşire istihdam yetersizliği kadrolu hemşireler yerine geçici görevlendirmelerle gideriliyor. Bunların çözümü hem lisans hem de ortaöğretim hemşire ataması yapılmasıdır.

Severek Okuduk Ama Mesleğimizi İcra Edemiyoruz…

Bize ulaşan bir ortaöğretim hemşiresi sorunlarını şu cümlelerle ifade ediyor:

“Ortaöğretim hemşireleri olarak aldığımız eğitimi uygulamaya geçiremiyoruz. KPSS gibi zor bir sınavdan yeterli puan alsak da kamu hastanelerine atanmamıza yeterli olmuyor. Severek okuduğumuz okuldan sonra mesleğimizi icra etmek istiyoruz. Yapılan ve yapılacak olan atamalarda bizler için ayrılan kontenjan sayısı çok az,atanma puanlarımız ise çok fazla. Bu adaletsizlik sonucunda hastanelerde ihtiyaç olan hemşire sayısı tam olarak karşılanamıyor. Bizler ise geleceğe dair umutlarımızı kaybediyoruz… Bizler öğrenci olarak üzerimize düşeni yaptık devlet de kendi üzerine düşeni yapıp adaletsiz atama düzenini değiştirmelidir.”

Açığı Geçici Görevlendirmeyle Değil Atama Yaparak Giderin

Girgin Bakan Koca’ya şu soruları sordu:

1-10 bin ortaöğretim mezunu hemşire ataması yapacak mısınız?

2-Hemşire yetersizliğine bağlı hemşirelik bakım hizmetlerinin niteliğinin azalmasının, hasta yatış gün sayılarının artmasının kamuya olan yüküne dair çalışmalarınız var mıdır?

3-Açtığınız yeni hastane ve şehir hastanelerinde hemşire istihdam yetersizliğini kadrolu hemşireler yerine geçici görevlendirmelerle giderdiğiniz bilinmektedir.  Son iki yılda kaç hemşire geçici görevlendirme yoluyla kadrosu dışındaki hastanelerde görevlendirilmiştir?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.