Bodrum Gündem

Girgin ASM Gruplandırma Çalışanlarının Kadro Talebini Meclis Gündemine Taşıdı

Girgin ASM Gruplandırma Çalışanlarının Kadro Talebini Meclis Gündemine Taşıdı
28.12.2022
0
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi vererek aile sağlığı merkezlerindeki gruplandırma çalışanlarının kadro talebini Meclis gündemine taşıdı.

Bodrum Gündem Haber

Bakan Bilgin’e Aile sağlığı merkezlerinde gruplandırma personelleri olarak çalışan personele ne zaman kadro vereceksiniz?” diye soran Girgin şunları söyledi:

Bu Hangi Vicdana Sığar?

“İşe yeni başlayan, yarım zamanlı olarak haftada 20 saat çalışan lisans mezunu bir hemşire aylık 2 bin lira alıyor. Bu hangi vicdana sığar?” Sağlık ekip işidir. Kamusal bir hizmettir. Aile sağlığı merkezi gruplandırma kapsamında çalışan ebeler, hemşireler, tıbbi sekreterler acilen kadro kapsamına alınmalıdır.

ASM Grup Çalışanları Sağlıkçıdır

Aile Sağlığı Merkezlerinde 20 bine yakın tıbbi sekreter, ebe, hemşire, acil tıp teknisyeni ve temizlik personeli çalışmaktadır. Bu personeller 4-A statüsünde çalıştıkları için, sağlıkçı olmalarına rağmen sağlıkçı sıfatları yoktur. Aynı işe farklı muamele yapmak çalışma barışını bozar.

Kamu Hizmeti Verip Kamu İçinde Yer Almıyorlar

Bu personeller, Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde Aile Sağlığı Merkezlerinin gruplandırma çalışanlarıdır. Doktorlara yatırılan cari gider parası ile hizmet alımı yapılarak maaşları yatırılmaktadır. Bu personeller, kamu hizmeti verip kamunun içerisinde yer almamaktadır.

Tüm kamuda görevli taşeron personel kamu güvencesi altına alınmalı, hepsine kadro verilmelidir.

Girgin ayrıca, “hekimlerle sözleşme yapıp normal işçi gibi 4a SGK gözüktüğümüz için aslında resmi olarak “sağlıkçı” sıfatımız bile yok” diyen bir ASM gruplandırma çalışanının mektubu paylaştı.

Yorumlar

  1. Merve Demir dedi ki:

    ASM gruplandırma elemanları 14 yıldır kadro bekliyor kamu dışı asç ve vekil ebe hemşirelere kadro verilirken ASM gruplandırma elemanları kadro kapsamı dışında kalmamalı.saglikta taşeron olmaz

  2. Mihrican bulut dedi ki:

    Pandemide en önde biz vardık ne ek ödeme aldık ne de promosyon
    Maaşımiz ise asgari ucret ve altı
    Sağlıkta taşeron olmaz

  3. Asmtıbbisekreter dedi ki:

    Asm grup elemanları kadroyu hak ediyor hicbir özlük hakları yok sağlık okudular ama kamuda işçilik yapiyorlar