Bodrum Gündem

Turizm Sektörü için çok önemli bir proje

Turizm Sektörü için çok önemli bir proje

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Arasında Mesleki Eğitim Uygulama Programı Faaliyetlerini Geliştirme İş Birliği Protokolü Bir Yıl Daha Uzatıldı…

Bodrum Gündem Haber

Geçtiğimiz yıl (27 Aralık 2021 Pazartesi), Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bodrum Otelciler Derneği (BODER) arasında bir yıl sürecek MESEM Faaliyetlerini Geliştirme İş Birliği Protokolü imza töreni gerçekleşmiş ve dönemin Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ile Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz arasında Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Arasında Mesleki Eğitim Uygulama Programı Faaliyetlerini Geliştirme İş Birliği Protokolü imzalanmıştı.

Protokol yenilendi, işbirliğine devam…

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bodrum Otelciler Derneği’ne bağlı otellerde çalışan tüm personelin, Mesleki Eğitim Uygulama programına kayıtlarının yapılarak çalışmakta oldukları meslek alanında kalfalık- ustalık belgesi ve lise diploması almalarını sağlamaya devam edecek.

2 Ocak 2023 tarihinde Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşen imza törenine Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal ve Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Başkan Yardımcısı Salih Gürhan Gider, Genel Sekreter Yiğit Girgin ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dağoğlu katıldı.

İstihdama katkı sağlanması hedefleniyor…

İş Birliği Protokolü ile Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Mesleki Eğitim Uygulama programı uygulayan Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Turgutreis Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde ve Bodrum Mesleki Eğitim Merkezi’nde Konaklama ve Seyahat Hizmetleri ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanlarında Mesleki Eğitim Uygulama programına kayıtlı öğrencilerin sayısını arttırmak, eğitim kalitesini yükseltmek ve Mesleki Eğitim Uygulama öğrencilerinin mesleki becerilerini geliştirmek amacıyla yeni eğitim ortamlarının hazırlanmasının sağlanarak, öğrencileri iş hayatına hazırlamak, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılama ve istihdama katkı sağlamayı amaçlıyor.

28 Aralık 2021 tarihinde imzalanan ilk protokol kapsamında;

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı kayıtlı Çırak ve Kalfa Öğrenci sayısı 313

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı kayıtlı Çırak ve Kalfa Öğrenci sayısı 492

Ustalık Telafi Öğrenci sayısı 520

Diploma Telafi Öğrenci sayısı 5

Bu protokol kapsamında toplamda 1.330 öğrenci eğitim aldı…

Protokol İmzalandı…

Taraflar arasında otelcilik alanında ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünü yetiştirmek ve mevcut çalışanların Kalfalık Belgesi, Ustalık Belgesi ve Diploma almaları için yapılacak olan eğitim faaliyetlerine ilişkin usul ve esasları kapsayan bu protokol 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu, 652 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği, Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği ile Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğe dayanılarak hazırlandı.

Bu protokol kapsamında tarafların şu faaliyetleri gerçekleştirmeleri hedefleniyor;

1-Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Turgutreis Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nde ve Bodrum Mesleki Eğitim Merkezi’nde bulunan atölyelerin donatımının yenilenmesi genel temrinlik (TDK; alıştırma) malzeme sağlanması.

2-BODER üyesi otellerde çalışmakta olan personellerden eğitim durumu; Ortaokul mezunu, lise terk, Anadolu lisesi mezunu veya çalışmakta olduğu alandan farklı bir meslek programını bitirmiş olanların Mesleki Eğitim Uygulama programına kayıtlarının yapılarak çalışmakta oldukları meslek alanında Kalfalık Belgesi, Ustalık Belgesi Diploma almalarının sağlanması.

3-Okulların Mesleki Eğitim Uygulama programına kayıt olmak isteyen ancak çalışmakta olduğu işletmesi olmayan öğrencilerin BODER’e kayıtlı otellerde istihdam edilmesinin sağlanması.

4-Öğrencilere ihtiyaç olması durumunda BODER üyesi otellerde çalışan usta öğreticiler tarafından okul atölyelerinde ve belirlenen otellerde uygulamalı eğitimin verilmesi.

5-BODER üyesi otellerde Mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi için toplantı, seminer, konferans, yarışma vb. farkındalık faaliyetleri düzenlenmesi ve BODER tarafından bu faaliyetlere finansman sağlanmasıdır.

6-Protokolün süresi 1 (Bir) yıldır.

İlgili haberler;

Bodrum’da Diplomasız Otel Çalışanı Kalmayacak

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.