Bodrum Gündem

Bodrum’da ki Holistik Şifa Merkezi “WHITE LOTUS RETREAT”

Bodrum’da ki Holistik Şifa Merkezi “WHITE LOTUS RETREAT”

‘’İçimizdeki doğal iyileşme gücü, şifa için en önemli kaynaktır’’ cümlesi bundan yüzlerce yıl önce yaşamış ve tıbbın babası olarak kabul edilen Hipokrat’a aittir.

İşin uzmanları Holistik şifayı; Hipokrat’ın işaret ettiği yaşam enerjisinin ruh, beden ve zihinde engelsizce dolaşması için yapılan çalışmalar bütünü olarak değerlendiriyor. Bodrum’un Dağbelen mahallesinde Nilüfer Cesur Tarkan tarafından çam ağaçlarının sarıp sarmaladığı doğa harikası bir yerde kurulan White Lotus Retreat şifa merkezini gezerken hem Nilüfer hanımı tanıdık hem de merkezin faaliyetleri hakkında bilgi aldık.

“Spritüel hayatıma geçişim yirmili yaşlarda okuduğum 3. Göz kitabı ile başladı. Seyahat etmeyi ve yeni kültürlerle tanışmayı seven bir Yay burcu olarak Tibet, Nepal, Hindistan ve Brezilya’da antik kültürlerin bulunduğu yerlere seyahat etmeye başladım. Buralarda rahiplerle, şifacılarla tanışıp ashramlarda kalarak enerjiye yönelik birçok eğitim almaya başladım ve her bulduğum workshopa katıldım. Kanada’da yaşadığım 7 yıl boyunca ve sonrasında taşındığım Amerika’da  reiki masterlığıma şifalı taşlarla reiki eğitimini de ekledim, universal energy, lotus fire energy, thetha healing, mandala, acmos, klasik ve ruhsal numeroloji ve bir miktar astroloji de olmak üzere farklı hocalardan çeşitli disiplinlerde eğitimler aldım.”

Kendinizi ve içinde bulunduğunuz yolculuğunuzu sorguluyor musunuz?

“Tabi bu eğitimlerin hepsi kendimi, içselliğimi keşfetme yolculuğunun başlangıcıydı. Bu yolculuklar sırasında çok sevdiğim astrolog Galh Sasson’dan aldığım bir astrolojik harita okuması rehberliğinde hayat amacımın içsel bilgilerimi diğer insanlarla paylaşmak olduğunu keşfettim ve o andan itibaren bu projeyle ilgili ilk fikirler kafamda canlanmaya başladı. Sonra evren bana kapılarını her adımımda biraz daha açarak destek verdi. Ailemin ve arkadaşlarımın da desteğiyle White Lotus Retreat hayalim gerçeğe dönüştü.”

White Lotus Retreat’in kuruluş amacı nedir?

“Burası bir Holistik şifa merkezi. Merkezimizde farklı disiplinlerde işinin uzmanlarıyla gelen danışanlarımızı içinde bulunduğu kaos dünyasından uzaklaştırıp sakinleştirerek enerjilerini ve titreşimlerini yükseltmelerine ve dengelemelerine yardım etmek.

Misafirlerimiz Dağbelen’de ki yerimizde çam ve zeytin ağaçlarının serin gölgesinde inzivaya çekilirken doğa içinde masaj terapisinden faydalanabilir, kristal yatağımızda  çakralarını dengeleyebilir, Quantum dengelemede enerji bedenini şifalandırabilir, zen bahçemizde beynini boşaltabilir, çoğunu bahçemize yetiştirdiğimiz doğal besinlerden oluşan vejeteryan mutfağımızla yiyeceklerimizi bizimle paylaşabilirler.”

Hangi alanlarda çalışma yapıyorsunuz?

“Merkezimizde iki kişilik  odalarda   konaklama şeklinde 5 odamız var. Kapalı gruplara yönelik workshoplar ve kamp etkinliklerimiz olabildiği gibi günlük gelen misafirlerimiz de çok yönlü bir program deneyimleyebilirler.

Güne evrensel uyumu yakalamak, fiziksel ve ruhsal dengemiz için sabah erken tai-chi ile ardından kristal çanaklarla ses terapisi meditasyonu ile başlıyoruz, devamında seçili konular üzerine bilgi paylaşım saatimiz, kahvaltı ve öğlen yemeği sonrası verdiğimiz aralarda seçebileceğiniz Quatum dengeleme, kristal yatak, masaj, birebir ses terapisi ve Reflexoloji imkanları mevcut.

Öğleden sonra gruba uyumlu Yoga; sonrasında mantra ve müzik ile ses aktivasyon meditasyonu, ruhsal ve enerji  dengemiz için görsel sanat terapisi olan mandala yapımı ve haftada iki günde mandala ile birlikte ney dinletimizle birlikte günü sonlandırıyoruz.

Ayrıca her ayın ilk Çarşamba günü de ücretsiz reiki çemberimiz var. Bir reiki master olarak merkezimize reiki bilen ya da ihtiyacı olan herkesi davet ediyoruz. Hep birlikte bir sinerji oluşturup ruhumuzu ve bedenimizi şifalandırmayı hedefliyoruz.”

White Lotus Retreat; bütüncül bir iyilik halini bulmak isteyen, yaşam enerjisinin ruhunda, bedeninde ve zihninde engelsizce dolaşması adına arayışta olanların Nisan ve Kasım ayları arasında destek alabilecekleri önemli bir adres.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.