Bodrum Gündem

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: “Sözde ateşkes, Rus işgali altında yaşayan halka ne özgürlük ne de güvenlik getirecektir”

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI ANNALENA BAERBOCK, RUSYA’NIN UKRAYNA’DA İLAN ETTİĞİ ATEŞKESE DEĞİNEREK, “SÖZDE ATEŞKES, RUS İŞGALİ ALTINDA HER GÜN KORKU İÇİNDE YAŞAYAN HALKA NE ÖZGÜRLÜK NE DE GÜVENLİK GETİRECEKTİR” DEDİ.

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: “Sözde ateşkes, Rus işgali altında yaşayan halka ne özgürlük ne de güvenlik getirecektir”
05.01.2023
0
A+
A-

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Rusya’nın Ukrayna’da ilan ettiği ateşkese değinerek, “Sözde ateşkes, Rus işgali altında her gün korku içinde yaşayan halka ne özgürlük ne de güvenlik getirecektir” dedi.

Rusya’nın Ortodoksların Noel dönemi olan 6-7 Ocak tarihlerinde ilan ettiği 36 saatlik ateşkes ilanına Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Baerbock, “Putin barış isteseydi askerlerini eve götürürdü ve savaş biterdi. Ama görünüşe göre kısa bir aradan sonra savaşa devam etmek istiyor. Sözde ateşkes, Rus işgali altında her gün korku içinde yaşayan halka ne özgürlük ne de güvenlik getirecektir. Bu nedenle, yeniden barış ve kendi geleceğini tayin hakkı içinde yaşayabilmeleri için Ukraynalıları desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill’in çağrısına uyarak, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’ya 6 Ocak 12.00’den 7 Ocak 00.00’a kadar iki ülke arasındaki tüm çatışma noktalarında ateşkes ilan etmesi talimatı vermişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.