Bodrum Gündem

Erdoğan, Manda Yoğurdu’nu yiyemedi

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın grup konuşması için haftada bir gün geldiği Meclis’te bazı “tekrarlar” yaşanır, hazırlıklar yapılır.

Güvenlik önlemlerini saymıyorum. Geçen yılki gibi bu yıl da olağanüstü idi. Meclis polisine ilave olarak, Cumhurbaşkanlığı korumaları da gelince, Meclis’in her yeri polis doldu. Doğal olarak birçok tatsızlıklar da yaşandı.

Protokol kapısından girişinde Erdoğan’ı, her hafta olduğu gibi, birbirinin koluna girerek yürüyen, görme özürlü 3 kişilik bir grup karşıladı.

AKP’li Divan üyesi Mustafa Açıkgöz’ün getirdiği iddia edilen bu “görme özürlü grup” her zamanki gibi, Erdoğan’a yüksek sesle dua ederek salona uğurladı.

Erdoğan, 2023 yılının ilk grup toplantısında “moral” buldu diyebilirim. Çünkü grup salonu ağzına kadar doldurulmuştu.  Yarı beline kadar sarkan gençler, “Reis” diye haykırıyordu. Bunların Kasımpaşa’dan geldiklerini AKP Genel Başkanı söyledi

Soylu neden merdivene oturdu?

AKP gruplarında Erdoğan’dan sonra en fazla ilgiyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu görüyor. Soylu, dikkati çekmek için, kameramanlara yakın oturuyor. Salona da herkes oturduktan sonra giriyor.

Dün de öyle oldu.

AKP Genel Başkanı’ndan sonra salona giren Soylu, ayaktaki tek kişi olduğu için dikkatleri üzerine çekti. Gazetecilerin, Kameramanların ve foto muhabirlerinin çok yakınında oturacak yer arayan İçişleri Bakanı’na  birçok partili ayağa kalkarak yer verdi.

Ancak, bu teklifleri kabul etmeyen Soylu’nun nereye oturacağı merak edildi. Salon gözleriyle onu izledi. Erdoğan ve salondaki herkesin meraklı bakışları arasında, basın mensuplarının hemen önündeki merdivenlere oturdu.

Yine medyatik olmuş, objektifler kendisine yönelmişti.

Tencerelere güvenlik önlemi

Erdoğan grupta konuşurken, dışarda öğle yemeği için hazırlıklar yapılıyordu. Her hafta olduğu gibi Erdoğan’a “yöresel yemekler” ikram edilecekti.

AKP’li Milletvekilleri Erdoğan’a tadım yaptırmak için sıraya girmişlerdi.

AKP Divan üyesi Mustafa Açıkgöz,  Nevşehir yemeklerini yaptırtmak için Meclis’e Masterchef Yarışması’nda 2. olan hemşehrisi Hasan Biltekin’i getirmişti. Ancak Erdoğan, rejim yaptığı için Masterchef’in yaptığı yemeklerinden sadece tadım yapabilmişti

Dün sıra Karadeniz’de idi.

Menü’de; Karalahana, Mısır Ekmeği, Manda Yoğurdu ve Simit vardı.

AKP Divan üyesi Sema Erdoğan’ın odasında hummalı bir hazırlık vardı. Cumhurbaşkanına bir zarar gelmesin diye Külliye’nin “Çeşnicibaşıları” yemeklerden tadım yaptıktan sonra, tencerelerin etrafında güvenlik önlemi alındı.

Bu arada Erdoğan grupta, emeklilere dün açıkladığı yüzde 25’lik zamma ilave olarak yüzde 5 daha zam yapıldığını anlatıyordu. Bazıları, “AKP Genel Başkanı’nın yüzde 25’lik zammını beğenmeyen Cumhurbaşkanı, yüzde 5 daha ilave zam yaptı” diye espri yaptı.

Salondaki alkış tufanı, Kara Lahana, Manda Yoğurdu, Mısır Ekmeği ve Simitlerin hazırlandığı odadan duyuluyordu.

Erdoğan grup konuşmasını tamamladı.

Karadeniz yöresinin yemeklerini hazırlayan Aşçıbaşı, beyaz önlüğünü ayağa kalktı, beyaz önlüğünü çekiştirdi, aşçı şapkasını düzeltti.

Erdoğan’ı beklemeye başladı. Yemeği duyarak odaya gelen milletvekillerine Erdoğan’dan önce servis yapmadı.

Ancak, AKP Genel Başkanı bir türlü gelmiyordu. Erdoğan, Gruba katılan partililerle fotoğraf çektirdikten sonra Manda yoğurdunu yiyemeden Meclis’ten ayrıldı.

Rejime devam eden Erdoğan, Kara Lahana, Manda Yoğurdu, Mısır Ekmeği ve Simit’ten yemeden gitmişti.

Erdoğan için hazırlanan yemekler, AKP’li milletvekillerine kısmet olmuştu.

Afiyet olsun.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.