Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bodrum Ahmet Aras’ın “anasından emdiği süt kadar helaldir” sözünü kaldıramıyor

    Cengiz Holding’in Cennet Koyunda aldığı araziden çok Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, hukuki aşamalardan sonra belediye tarafından verilen inşaat ruhsatını anlatırken, “Adam parasını vermiş, hukuki açıdan da inşaatını yapmaya şu an bir engel yok” deseydi dünkü Belediye Meclisinde bağrışmalı toplantı olmayacaktı.

    Tepki Ahmet Aras’ın, “Anasından emdiği süt kadar helal” sözünü demesinde kaynaklanıyor.

    Bodrumlular bu sözü ağır buluyorlar.

    Bir de Cengiz Holding’in sahibi ne kadar yanlış anlaşıldım desede bir röportajında Türk milletine yönelik küfürlü sözleriyle birleşince olay farklı boyuta yükseliyor. Zaten dünkü Belediye Meclisindeki tepki daha çok bu üçgende odaklaşıyor.

    Onun için Ahmet Aras, burada haklı davasında kullandığı iki sözden dolayı haksız duruma düşmüş ve tepki almıştır. O nedenle siyasilerin kullandığı sözlerde dikkatli olması gerekiyor. Yoksa boş yere yıpranıyorlar.

    Gargaradan başka şey değil

    Cengiz Holding, aldığı ruhsat İle Cennet Koy’unda 678 bin metrekarelik alanda inşaata başlamış bile. Belediye verdiği ruhsatın yeniden incelenmesine karar vermişse de bu saatten sonra bir şey değişmez. Çünkü “ Atı alan Üsküdar’ı geçmiş” Bodrum Belediyesi ilk ruhsatı verirken, böyle büyük bir yanlış yapabilir mi? Zaten Ahmet Aras, konuyu okuduğu için o talihsiz sözleri kullanmıştır.

    Türkiye anladı bir Bodrum anlamamış!

    Türkiye tek adamla yönetiliyor. Hak, hukuk, adalet yerlerde. Zaten Cengiz Holding dâhil olmak üzere iktidara yakın 5’li holding Türkiye’de istediği gibi at oynatıyor. Hak, hukuk, adalet onlar için var. Herhalde bu suç duyurusundan sonra Cengiz Holding’in ruhsatı alınarak bu iş buraya kadar denecek hali yok. O zaman dünya tersine dönüyormuş gibi bir olay olur. Buna çocuklar güler.

    Ayrıca, tek adamın hüküm sürdüğü Türkiye’de, kimin için kime suç duyurusunda bulunacaksınız. Zaten bu değişim için iktidar değiştirilmek istenmiyor mu?

    Sevgi ile kalın!

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    1. Utku Canan Kara dedi ki:

      Niyet okuyuculuğunu bırakıp bu ülkenin şerefli hakim ve savcılarını zan altında bırakmayın, ruhsatı verenlere söyleyin sözlerinizi, her hatada tek adama sığınmayın bizde yemiyoruz artık, hadi sen git bulun suç duyurusunda bizde arkandan gelelim