Bodrum Gündem

Cengiz İnşaatın ruhsatı Aras tarafından iptal edildi

Bodrum Cennet Koyuna Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen proje ile ilgili Bodrum Belediye meclisi tarafından verilen ruhsata gelen tepkiler sonrası Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras basın mensupları ile makamında bir araya geldi. Başkan Aras, Cengiz inşaata verilen ruhsatın iptal edildiğini ve Pazartesi günü sisteme işleneceğini açıkladı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras; “Yargı kararlarının üzerinde hiçbir güç olmayacağından, Cengiz İnşaat’a verdiğimiz ruhsatı iptal ettik” diyerek, Cengiz İnşaat’ın Gölköy Cennet Koyu Gökburun’da başladığı inşaat verdikleri ruhsatı iptal ettiklerini söyledi. Basın toplantısının ardından CHP’li Meclis Üyeleri ile birlikte kriz masası kurulduğu da aldığımız bilgiler arasında…

Ahmet Aras şunları söyledi; Konumuz, belediyemiz tarafından ilgili kurum ve kuruluşlardan görüşler alınarak, Bodrum ilçesi Göl Mahallesi 306 ada 1 parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde inşaat ruhsatı düzenlenmesi ile ilgili. Yaklaşık bir yıllık süreçte bütün kurum/kuruluşlardan, kamudan yaptığımız çalışmalar ve başvurular üzerine 12 Aralık 2022’ta inşaat ruhsatını düzenlemiştik. Bu düzenlemeden sonra hem kamuoyunda hem basında çeşitli spekülasyonlar ve iddialar vardır. Biz de yaptığımız bütün değerlendirmelerde mevzuat ve hukuka uygunluk durumuna göre tekrar tekrar inceledik, görüşmeler yaptık TMMOB, İmarlar Odası’nın, Kent Konseyimizin, hukukçuların, kamuoyumuzun görüşlerini tekrar tekrar değerlendirdik. Temmuz ayının 10-14’ü gibi bize gelen ruhsat başvurusu ile ilgili imar durum belgesini istedik, inceledik, gerekli itirazlarımızı yaptık, çekincelerimizi bütün ilgili kurum/kuruluşlara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yazdık ve gerekli bilgileri aldık. Arazi ile ilgili Tapu Müdürlüğümüze ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza gerekli yazıları yazdık. Gelen bütün görüş ve yazışmalarda buranın ilgili şirkete ait olduğunu tespit ettik ve bunun üzerine idari işlemi tesis ettik. Arkasından imar durum belgesi düzenlendi. Sonra temmuz ayında yapılan ruhsat başvurusu üzerine proje incelendi ve Tabiat Varlıkları Kurulu ve Kültür Varlıkları Kurulu’na gönderildi. Oralarda da proje onaylanarak belediyemize geldi. Daha öncesinde ÇED raporunun gerekli olmadığı kararı da gelmişti. Daha sonra ruhsat artıkları tamamlandı ve 12 Aralık’ta ruhsatı düzenledik. Yani ruhsat kamuoyunda iddia edildiği gibi 6 günde düzenlenmedi…”

Başkan Aras konuşmasını şöyle sürdürdü; “ÇED’in olumlu karar almasına gerek yok, çünkü turizm tesisleri yönetmeliğine göre, yapılacak olan bağımsız bölüm sayısı kapasitenin altında kalıyor. Bundan da ruhsat verilmesine mâni bir durum olmadığı anlaşılıyor. Malum biz bu ruhsatları düzenledikten sonra kamuoyunda ciddi bir infial yaşandı. Geçen günkü kamuoyuna çakı olarak yapılan meclis toplantısında da bu ruhsatın verilmesi ile ilgili her kesimden, muhalefetten arkadaşlarımızdan, kendi meclis üyesi arkadaşlarımızdan demokratik olarak fikirlerini aldık. Meclis toplantısında her gündem maddesi veya önerge konusunda demokratik bir yönetim sergiliyoruz. Hatta meclis toplantısın bittikten sonra vatandaşlarımıza da sözler veriyor, onların da kendilerini özgürce ifade etmesini sağlıyoruz. Bu zaten bizim sosyal demokrat yapımızın bir gereğidir. Bunu öğünmek için değil, sadece durumu tespit etmek için söylüyorum. Bu olması gereken bir şey zaten. Orada verilen tepki tabii ki kamuoyuna yansıdı. Bunlar tabii ki olacak. Biz zaten kurum ve kuruluşlarının açıklamalarına saygı duyuyoruz. Bizim eleştiriye açık olduğumuz ortada ki bu kadar eleştiriliyoruz. Hiç kimseye siyaseten veya şahsi bir kin beslemiyoruz, içimizde bir duygu geliştirmiyoruz…”

Yorumlar

  1. Meftun dedi ki:

    Fatih bey, neden yorumunu bir türlü buraya yazamıyorum? eleştirel yorumlar otomatik olarak imha mi ediliyor? Bodrumu çalkalayan bu olayda neden hiç bir yorum yapılmamış acaba bu haberin altına?!!!