Bodrum Gündem

Kamer Genç Anması Bodrum’da Yapıldı

Kamer Genç Anması Bodrum’da Yapıldı

TÜLOV Bodrum Temsilciliği tarafından düzenlenen Kamer Genç’in 7. Ölüm yıldönümü Bodrum’da Herodot Kültür merkezinde anıldı.

Bodrum Gündem Haber

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun teşekkür ve destek mesajı gönderdiği etkinlikte Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile CHP Muğla Milletvekilleri Burak Erbay, Mürsel Alban ve Suat Özcan katıldı. Ayrıca Bodrum ADD Çağdaş Yaşamı Derneği ile birçok STK Siyasi parti yöneticileri Meclis Üyeleri de etkinliğe destek verdi.

Program öncesi Göçebe Türküler Anadolu’nun yedi bölgesinden söylediği Türkü ve şarkılarla etkinliğe renk kattı. Cumhuriyet Sevdalıların büyük bir heyecan ve sorumlulukla takip ettiği toplantıda yapılan konuşmalar ve gösterilen videolarla TÜLOV’un çalışmaları ve amacı hakkında bilgi verildi.

TÜLOV yöneticilerinin ve gönüllülerinin hazır bulunduğu anma etkinliği dört saat kesintisiz sürdü.

Bu konuda bir açıklama yapan Muğla Bodrum TÜLOV Başkanı Av. Remzi Kazmaz “Kamer Genç halkı ve ülkesi için siyaset yapan Cumhuriyet ve Laiklik konusunda ödün vermeyen cesur söylemleriyle gerçekleri anlatan biriydi. O Halkın vekili idi. Cumhuriyetin fırsat tanıdığı bu köy çocuğu bayrağına vatanına bağlı iyi bir aile babasıydı. Hayatını ve Mücadelesini anlatan filmini hazırlarken çok zorlandım Tanıdığın en renkli ve aykırı biri olan Kamer Gence film bittiğinde bende hayranlığımı gizleyemedim onun ilkelerini ve mücadelesini kendine örnek aldım” dedi

Remzi Kazmaz devamında “Bu film yapımında beni en çok zorlayan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile çektiğim sahneler oldu. Ayrıca Sayın Özgür Özel ve Sayın Veli Ağbaba’nın Kamer Genç ile ilgili söylemleri ve kamera karşısında rahat performansları filme kalite ve renk kattı…”

Kalabalık bir izleyicinin katıldığı anma toplantısına Bodrum Belediyesi başkanı Ahmet Aras’ın TÜLOV ile ilgili yaptığı konuşma salonda büyük alkış aldı. CHP Muğla Milletvekilleri Burak Erbay, Mürsel Alban ve Suat Özcan’ın katıldığı ve konuşma yaptıkları toplantı CHP Genel merkezinden gelen mesajlar Kamer Genç’e duyulan saygı ve sevginin doruk noktası idi.

Özellikle CHP gurup başkan vekili Özgür Özel CHP Genel Bakan Yardımcıları Veli Ağbaba, Gülizar Biçer, Seyit Torun, Oğuz Kaan Salcı, Bülent Tezcan ve Uğur Bayraktutan ile İstanbul Milletvekili Mahmut Tanalın ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün mesajları salonda büyük alkış aldı.

Toplantının son konuşmasını yapan TÜLOV Genel Başkanı Prof. Dr. Nurettin Demir herkesi TÜLOV’a Gönüllü olmaya ve destekleye çağırarak “Bizim herkese ihtiyacımız var” dedi.

Kamer Genç Anmaları TÜLOV tarafından Ocak ayı içinde birçok yerde yapılacak ve Kamer Genç’in yaşamı ve mücadelesi anlatılan film gösterilecek. Filmin senoryasını yazan ve Yönetmenliğinide yapan Av Remzi Kazmaz “Kamer Genç bütün Tülov temsilciliklerine anılacak yadedilecek mücadelesi özellikle Gençlere anlatılacak. Muğla’da Osman Gürün ile Kamer Genç anması için bir etkinlik ocak ayı içinde yapacağız ayrıca Ankara’da  TÜLOV Yöneticileri Veli Ağbaba ve Özgür Özer tarafından Çankaya Belediyesi salonunda 17 Ocakta Bir Anma ve film gösteri yapacağız. Son olarak 22 Ocak’ta Tunceli’de Mezarın başında her yıl olduğu gibi bu yılda sevenleriyle ailesi ve yakın akrabaları ile CHP il ve İlçe teşkilatlarında katılacağı kalabalık bir toplulukta köyünde ki Aile mezarlığında 7.ölüm yıldönümü nedeniyle toplanacağız. Bizi bugün Bodrum’da yaptığımız anma toplantısında yalnız bırakmayan tüm katılımcılara Cumhuriyet Sevdalılarına teşekkür ederim.” dedi.

Anma toplantısı Bülent Çatalkaya ve arkadaşlarının rahmetli Kamer Genç’in sevdiği Türkülerle devam etti

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.