Bodrum Gündem

BODTO Başkanından Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

BODTO Başkanından Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

Gazetecilik mesleğinin zor şartlar altında büyük özveri gerektirdiğine değinen Başkan Kocadon, Bodrum yerel basın mensuplarına teşekkürlerini sunarak önemli bir görevi yerine getirdiklerine dikkat çekti.

“Çalışan gazeteciler günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 10 Ocak günü düzenlenen bir kutlama günü. Ancak bu günün anlamını bulması için gerçek bir basın özgürlüğünün de söz konusu olması gerekir.” diyen BODTO Başkanı mesajının devamında şunlara dikkat çekti:

“Basın mensuplarının çeşitli baskı ve korkular yaşamadan mesleğini özgürce yapması halkın haber alma hakkı için çok büyük önem teşkil etmektedir. Gazetecilik mesleğinin misyonu şeffaflık ve özgürlük ile ortaya konulabilir. Şeffaflık basın mensuplarının haber alma hakkını kolaylaştırdığı gibi özgürlük bu haberleri en doğru şekilde yayın organlarına aktarma ortamı yaratır. Şeffaflık ve özgürlük olmadan bir basın mensubunun mesleğini icra etmesi son derece zordur.

Tüm zorluklara rağmen mesleğinin değerlerine bağlı kalıp çağın gereksinimlerine uyum sağlayarak gazetecilik yapan herkesi tüm samimiyetimle kutlarım.

Odamızın her türlü faaliyetinde desteklerini hissettiğimiz, Bodrum’un doğru tanıtılması ve halkın haber alma hakkı için, gece gündüz demeden kendi özel hayatlarından feragat ederek çalışan çok değerli Bodrum yerel basın mensupları başta olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.