Bodrum Gündem

Benian Bilgi Yeniden Park ve Bahçeler Müdürlüğüne atandı

Benian Bilgi Yeniden Park ve Bahçeler Müdürlüğüne atandı

Afet Alanları Destekleme Merkezi Sorumlusu ve Tarımsal Hizmetler Koordinatörlüğü görevlerini yürüten Peyzaj mimarı Benian Bilgi yeniden Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne atandı.

FatihBozoğlu – Bodrum Gündem

2014’den 17 Mart 2021’e kadar Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünü yürüten Peyzaj Mimarı Benian Bilgi yeniden Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne atandı. Bilgi 2021’deki Mazı yangını ardından da Afet Alanları Destekleme Merkezi Sorumlusu ve Tarımsal Hizmetler Koordinatörlüğü görevlerini yürütüyordu.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne atanan Peyzaj Mimarı Benian Bilgi 1991 yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu. Bodrum’un Efsane Belediye Başkanı Emin Anter’in birinci dönemi olan 1992 yılında Bodrum Belediyesinde göreve başladı. Daha sonra Tuğrul Acar, Mazlum Ağan ve Mehmet Kocadon dönemlerinde de Park Bahçeler Müdürlüğü görevini yürüttü. Benian Bilgi Park ve Bahçeler Birimi ve sonrasında da Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nü kurdu. Gümbet Dolgu Alanı Peyzaj düzenlemesi, Tepecik Sahil Bandı düzenlemesi, Turgutreis Sahil Bandı düzenlemesi, Bitez Dolgu Alanı Peyzaj Projesi, Umurça Parkı Peyzaj Düzenlemesi, Cevat Şakir Seyir Terası Peyzaj düzenlemesi, Konacık Dost Patiler peyzaj düzenlemesi, Konacık Trafik Eğitim parkı peyzaj düzenlemesi, Bodrum Halikarnasoss Sur Duvarları peyzaj düzenlemesi gibi birçok özel projeleri ve uygulamalarını yönetici olarak gerçekleştirdi. Özellikle Umurça Parkı birçok belediye tarafından ziyaret edilerek örnek proje olarak kabul edildi.

Tarımsal Hizmetler Koordinatörlüğü sırasında da Etrim’de bulunan İsmail Hakkı Tonguç Tarım Müzesinin açılması, Gençlik Tarım Kamplarının koordinasyonu, Garaova Tarım Parkı’nın çevre düzenlemesi ve Bahçeyaka Tohum Merkezine bin yüz metrekarelik üretim serasının kazandırılmasında önemli katkılar sağladı. Bilgi topraksız tarım ve 4734 sayılı ihale kanunu ile ilgili eğitimlere de katıldı.

30 yıldan bu yana Bodrum belediyesinde çalışan Peyzaj Mimarı Benian Bilgi 12 Ocak 2023 tarihi itibarı ile yeni görevi olan Park Bahçeler Müdürlüğü’ne atanarak göreve başladı…

 

Yorumlar

  1. Borgahan KARABAY dedi ki:

    Son zamanlarda alınmış en muhteşem karar. Benian Hanım Bodrum’da bize güzellikleri sunan Güzel bir kişidir. Emekleri tartışılmaz. Geri gelmesi harika bir şey.