Bodrum Gündem

Bodrum Lions Kulubü’nün çok özel konukları vardı

Bodrum Lions Kulubü’nün çok özel konukları vardı
15.01.2023
0
A+
A-

CHP İzmir Milletvekili Gazeteci Atila Sertel ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca Bodrum Lions Kulübü’nün konuğu oldu. Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da katıldığı toplantıya görme engelli Helen Güçlü’nün konuşması damgasını vurdu…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Bodrum’un önde gelen sivil toplum örgütlerinden birisi olarak kabul edilen Bodrum Lions Kulübü 13 Ocak Cuma akşamı, Bodrium Otel & You Spa’da gerçekleştirdikleri olağan toplantılarının konuğu CHP İzmir Milletvekili Gazeteci Atila Sertel ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca oldu.

Bodrum Lions Kulübü 2022-2023 dönem Başkanı Cengiz İvedi yönetiminde lions kulüplerine özgü bir ritüel ile toplantı açılışı gerçekleştirildi. Başkan Cengiz İvedi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya aynı zamanda Bodrum Lions Kulübü Üyesi de olan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile birlikte, CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Başkanı Selahattin Güzel, MD-118 2020-2021 Dönemi Konsey Başkanı Aysan Şakar, MD-118 Çevre Ulusal Komisyon Başkanı Canan Banu Dündar, Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeni Yakup Özdanon, 118-E Yönetim Çevresi GST Koordinatörü Birsen Levi, 118R Yönetim Çevresi 2020-2021 Dönemi Genel Yönetmeni Esengül Erkan, 118-R Yönetim Çevresi 2002-2003 Dönemi Genel Yönetmeni Yusuf Erkan, 16.Bölge Başkanı Dursun Yiğit ve lionlar katıldı.

Helen Güçlü; ‘Yokluk başka, yoksulluk başka, yoksunluk başka…’

Görme engelli Helen Güçlü Bodrum Lions Toplantısına damgasını vurdu. Helen Güçlü yaptığı konuşması katılımcıları duygulandırırken, söylediği şarkı ve güzel sesi ile herkesi adeta büyüledi.  Bodrum Lions Kulübü Başkanı Cengiz İvedi tarafından; 7-14 Ocak Beyaz Baston görme engelliler Haftası nedeniyle görme engelli Helen Güçlü’ye WeWalk Akıllı Baston cihazı hediye edildi

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı konuşmada kendisinin de bir lion olduğunu kaydederek Bodrum Belediyesinin bazı çalışmaları hakkında kısa kısa bilgiler verdi. Aras Görme engelli Helen Güçlü’den çok etkilendiği ve eğitim yaşamı boyunca da Bodrum Belediyesi olarak her zaman yanında olacaklarını söyledi.

Anadolu Basını yok oluyor…

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca da yeni çıkan Basın ve Dezenformasyon yasası ile ilgili olarak görüşlerini dile getirirken, bu yasanın gazeteciliği bitireceğini kaydettei. Karaca Anadolu basını ile yaygın basının birbirinden ayrılmasının önemini de dile getirirken, Anadolu basının zor günler yaşadığı ve artık gazete yayınlayamayacak duruma geldiğini ifade etti.

Sertel; “‘Tam’ olma yolunda verdiğiniz mücadelesinde insanları bütünleştirdiniz…”

Bodrum Lions Kulübü Başkanı Cengiz İvedi tarafından bu toplantıya davet edildiğini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Gazeteci Atila Sertel, görme engelli Helen’den çok etkilediğini kaydetti. Sertel şöyle konuştu; “Helen bazı cümleler kurdu ve ben onları not aldım. Bunca yaşıma kadar aklımdan bile geçirmediğim cümleler yakaladım. ‘Yokluk başka, yoksulluk başka, yoksunluk başka…’ dedi. Hakikaten üçü de bambaşka kelimeler. O yokluğu var etme mücadelesinde destek oldukları için Lion kardeşlerime ve Lions Kulüplerine gerçekten teşekkür ediyorum. Helen’in de söylediği gibi ‘Tam’ olma yolunda verdiğiniz mücadelesinde insanları bütünleştirdiğiniz için de teşekkür ediyorum…” dedi. Sertel yeni çıkan Basın ve Dezenformasyon yasası ile ilgili olarak görüşlerini dile getirerek gazetecilerin hiçbir dönemde bu kadar baskı altında olmadığının altını çizdi.

Bodrium Otel & You Spa’nın yetenekli şeflerinin hazırladığı mükemmel lezzetler ve yetenekli garsonların da başarılı servisleri ile başarılı bir toplantı gerçekleştirildi.

Lions Kulüpleri

“Üzerinde güneş batmayan bir topluluk” olarak değerlendirilen dünyanın en çok üyeye sahip sivil toplum örgütü Lions Kulüplerinin 200 ülkede, 47.000 Kulübü ve 1.4 Milyon üyesi var. Türkiye’de 1963 yılından beri çalışan Türk Lions’unun ana amacı; Atatürk İlke ve Devrimlerinin ışığında topluma hizmet etmek olarak belirmiş. Bu güne kadar onlarca okul, sağlık ocakları, hastane ve klinikler, kütüphaneler, toplum merkezleri yapılmış, bilinçlendirme ve tarama kampanyaları ile milyonlarca insana hizmet götürüyorlar. Bodrum’da da Bodrum, Mausoleum ve Turgutreis olmak üzer üç Lions Kulübü bulunuyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.