Bodrum Gündem

“Bodrum’a Akşamüstü Gelmek” raflardaki yerini aldı

“Bodrum’a Akşamüstü Gelmek” raflardaki yerini aldı

Bodrumlu yazar Derya Mermer Kiraz’ın “Bodrum’a Akşamüstü Gelmek – Aşamınan Bodrum’a Gelegodu” kitabı raflardaki yerini aldı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrumlu yazar Derya Mermer Kiraz’ın, “Bodrum’a Akşamüstü Gelmek – Aşamınan Bodrum’a Gelegodu” isimli kitabı, Perseus Yayınevinden okuyucuları ile buluştu.

Derya Mermer Kiraz kitabı ile ilgili şu ifadelere yer verdi;

“Sizlere Bodrum’a Akşamüstü Gelmek adlı kitabımın çıkış hikâyesinden bahsetmek istiyorum. Ben Bodrum’lu bir Bodrumseverim. Aile köklerim yüzyıllardır Bodrum’da yaşamış hatta ailem ve tüm akrabalarım hala Bodrum’ da yaşıyor olmasına rağmen benim Bodrum’la ilişkim biraz farklı, ben doğduğumdan beri başka şehirlerde hatta son yıllarda başka bir ülkede yaşıyorum. Çocukluğumdan beri Bodrum’a ancak tatillerde gidebiliyorum. İşte bu yüzden içimdeki memleket sevgisi biraz da hasret dolu bir sevgi. 

Çocukluğumuzun tüm yaz tatillerini Bodrum-Ortakent’te babaannemlerin mandalina bahçesi içindeki evlerinde geçirirdik, neredeyse her gün Yahşi Yalısında denize girerdik, şehirden gelen çocuklar olduğumuz için bahçe işlerine heves eder öğrenmeye çalışırdık, köyümüzün yaşlılarının bize anlattığı hikâyeleri dinlerdik. O zamanları Ortakent küçük bir köydü, sonra yavaş yavaş büyüdü, bir gün köyüme geldiğimde birçok şeyin değiştiğini fark ettim. 

Küçük bir hikâye yazıp eski güzel günleri bir yerlerde koruyayım sonra bu hikâyeyi çocuklarım da okusun istedim, bu benim aynı zamanda yoğun iş tempomdan çıkıp rahatlamamı sağlayan bir hobim oldu, bu hikâyenin bir kitaba dönüşebileceğini ise hiç düşünmemiştim. 

Yurtdışına taşındıktan sonra bu küçük hikâye beni çocukluğuma ve memleketime bağlayan bir bağ haline geldi, cesaretimi topladım ve bunu bir kitaba dönüştürdüm. Kitabımda çocukluğumun Bodrum’unu ve değişmekte olan Bodrum’u bir hikâye ile anlatırken, Bodrum türküleri ve Bodrum şivesi gibi Bodrum’a ait değerlerimizi elimden geldiğince hikâye ile bağlamaya çalıştım. 

Kitabımda şehir-köy, akıl-duygu, eski-yeni, geçmiş-gelecek ikilemlerini ve duygusal yansımasını da işlemeye çalıştım. Kendinizden çok şey bulacağınızı ve beğenerek okuyacağınızı ümit ederim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.