Bodrum Gündem

CHP Muğla Milletvekili Alban’dan Muğla Valiliğine tepki

Muğla Valiliği’nin, AKP bayraklarının taşındığı mitingi sosyal medya hesabından paylaşılmasına tepkiler devam ediyor. CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban “Muğla Valiliği Kanunları Çiğneyerek Tarafsızlığını Yitirmiştir…” dedi. 

Bodrum Gündem Haber

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Devleti temsil etmesi gereken Muğla Valiliği kamu görevini bırakıp, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) İl Başkanlığı’na dönüşmüştür. Valilik kanunları çiğneyerek tarafsızlığını yitirmiştir…” dedi.

Valilik hesabından yapılan paylaşımda AKP flamalarıyla yapılan mitingin görüntüleri klip haline getirilmiş, AKP Genel Başkanı Erdoğan etiketlenerek ve Kıraç’a ait “Endamın yeter” şarkısıyla paylaşılmıştı.

Siyaset mi Yapacaksınız Yoksa Valilik mi?

“Bazı açılışlar için Muğla’da bulunan AKP Genel Başkanı’nın ve partisinin flama ve bayraklarının bulunduğu görüntüleri klip haline getirerek, resmi sosyal medya hesaplarında yayınlayan Muğla Valiliği ve buna izin veren Muğla Valisi bu davranışıyla Anayasa ve kanunları çiğnemiş, tarafsızlığını yitirmiştir!” diyen CHP’li Alban, şunları kaydetti: “Sayın Vali’yi yaptığı bu büyük hatadan geri dönmeye, kamuoyundan özür dilemeye ve resmi siteden yayınlanan bu klibi silmeye davet ediyorum. Sayın Vali’nin, kanunlara aykırı bu davranışını düzeltmemesi durumunda AKP’den siyaset yapma yolu kendisine açıktır. Devleti temsil eden bir Vali olarak mı görevine devam edecektir yoksa siyaset mi yapmak istemektedir? Bunun açıklamasını Muğla halkı adına kendisinden talep ediyoruz…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.