Bodrum Gündem

CHP’lilerden görevini yapmayan bürokratlara suç duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi özelleştirme kapsamında Danıştay kararı uygulanmayan Gölköy 423 parsel hakkında görevlerini yerine getirmeyen kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bodrum Gündem Haber

CHP Meclis üyeleri ve partililer bugün Bodrum Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundular. Adliye girişinde, CHP Bodrum İlçe Örgütü adına Başar Bıyıklı basın açıklamasını okudu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Ülkemizdeki iktidar sahipleri, özelleştirme idaresi başkanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile 100 yıllık Cumhuriyet birikimlerini tek tek satışa çıkarıp satarken, güzel Bodrumumuz da bunlardan nasibini almaktadır. Kamuoyunun yakından takip ettiği, hafızalarımızdaki yerini koruyan milyonlarca m2 yüz ölçümüne sahip; Kissebükü, Adaboğazı, Ortakent Kabakum, Mazı köyünde orman yangınlarında zarar gören bölgelerde, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) gibi hazine arazilerinin tahsisine ve satışına engel olmak, imara açılmasını durdurmak için Bodrumun tüm sivil toplum paydaşları ile eylemsel ve hukuksal mücadelemizi devam ettirmekteyiz.

Maalesef hukuku siyasallaştırarak, hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukukunu hakim kılan, kurumları hukuk tanımaz hale getiren iktidar sahipleri ve yandaşları; ilçemiz Gölköy mevkii 423 parsel sayılı taşınmazın özelleştirilmesi ile ilgili de, 2006 yılında düğmeye basılarak Ak parti iktidarının gözbebeği 5’li holding arasındaki Cengiz holding’e adeta altın tepsi de bütün hukuki sorunlar aşılarak sunuluyor. Çevre ve Turizm bakanlığı kararnameleri yetmiyor, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri devreye giriyor. Söz konusu arazideki tüm engeller, devleti yöneten iktidar tarafından kaldırılıyor ve bu holding’e adeta destek veriliyor.

Bu özelleştirmeyi, Danıştay idari dava daireleri kurulu, 2016 yılında hukuka ve kamu yararına uygunluk bulunmadığı gerekçesi ile iptal etmiştir. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak Danıştay kararını uygulamayan maliye hazinesi ve özelleştirme idaresi Başkanlığı, ilgili memurlarından şikâyetçi olduğumuzu, şüpheliler hakkında kamu davası açılmasını talep ederek suç duyurusunda bulunuyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.