Bodrum Gündem

Neşet Ertaş türküleriyle anıldı

TÜRK HALK MÜZİĞİ’NİN BÜYÜK USTASI NEŞET ERTAŞ SEVİLEN TÜRKÜLERİYLE ANILDI. ARMUTALAN KÜLTÜR MERKEZİ TARIK AKAN SAHNESİ’NİN TAMAMEN DOLDUĞU KONSERDE BELEDİYE BAŞKANI MEHMET OKTAY DA SAHNEYE ÇIKARAK KONSERİN FİNAL TÜRKÜSÜNE EŞLİK ETTİ. NEŞET ERTAŞ’I SAYGIYLA VE ÖZLEMLE ANDIKLARINI BELİRTEN OKTAY, BELEDİYE KONSERVATUVARININ KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIKLARINI SÖYLEDİ.

Neşet Ertaş türküleriyle anıldı
18.01.2023
0
A+
A-

Türk Halk Müziği’nin büyük ustası Neşet Ertaş sevilen türküleriyle anıldı. Armutalan Kültür Merkezi Tarık Akan Sahnesi’nin tamamen dolduğu konserde Belediye Başkanı Mehmet Oktay da sahneye çıkarak konserin final türküsüne eşlik etti. Neşet Ertaş’ı saygıyla ve özlemle andıklarını belirten Oktay, belediye konservatuvarının kurulması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Marmaris Belediyesi Türk Halk Müziği tarihine damga vurmuş ‘Bozkırın Tezenesi’ Neşet Ertaş için özel bir konser düzenledi. Armutalan Kültür Merkezi’nde Marmaris Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde ücretsiz gerçekleştirilen Marmaris Türk Halk Müziği ve Folklor Derneği Türk Halk Müziği korosunun verdiği konserin şefliğini Yavuz Özkaran yaptı.

Neşet Ertaş özel konserinde TRT Müzik Dairesi Başkan Yardımcısı ve TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Serkan Özdemir, Ankara Müzik ve Görsel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Ekim, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğr. Üyesi Seval Işıklı konuk sanatçı olarak ustanın sevilen türkülerini seslendirdi. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sibel Kısa, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk, Meclis Üyeleri Cengiz Kaya, Bestami Şinik, CHP İlçe Başkanı Zekican Balcı’nın da izlediği konser 2 saat boyunca kulakların pasını sildi. 600 kişilik salonu tamamen dolduran sanatseverler konser sonunda koroyu ayakta alkışladı.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay konser sonunda sahneye çıkarak sanatçılara çiçek takdim etti. Dernek Başkanı Yüksel Topaloğlu ise katkılarından ötürü Başkan Oktay’a plaket vererek teşekkür etti. Burada bir konuşma yapan Başkan Oktay, büyük usta Neşet Ertaş’ı saygıyla andığını belirterek “Bu toplumun yetiştirdiği çok kıymetli, çok değerli, çok büyük bir isim. Mekanı cennet olsun Böyle organizasyonlarla onun adını yaşatmaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmasında müjdeler de sıralayan Oktay, “Hep sanata daha fazla önem vereceğimizi dile getirmiştik. Hedeflerimizin arasında konservatuvar kurulmasına yönelik kararı meclisten aldık. İnşallah yakın bir zamanda belediye konservatuvarını hayata geçireceğiz. Verdiğimiz sözlerden biri de yeni bir kültür merkeziydi. Onda da artık sona doğru yaklaştık. Çok kısa bir zamanda yapımına başlayacağız. Burada bir de kayıt stüdyosu kuracağız. Dolayısıyla çok daha profesyonel ortamda yapılan çalışmalar kayıt altına alınıp sonraki nesillere bırakılacak” ifadelerini kullandı.

Koronun seslendirdiği son iki türküde ise Başkan Mehmet Oktay ve diğer protokol davetlileri de sahneye çıkarak, koroya eşlik etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.