Bodrum Gündem

Muğla Vali’sine “teşekkür”

AKP Muğla Milletvekilleri Muğla Valisine teşekkür etti.

AKP Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir, yayınladıkları “ortak” bir açıklama ile Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya teşekkür etti.

Muğla Valiliğinin, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın, hafta sonu Muğla’da yaptığı mitingi sosyal medya hesabından paylaşması tepkilere neden oldu.

Muğla Valiliği hesabından AKP mitingi, klip olarak Erdoğan etiketlenerek ve Kıraç’a ait “Endamın yeter” şarkısıyla paylaşıldı.

Valilik, tepkilere rağmen bu paylaşımı kaldırmadı. Aksine, siteye sabitledi.

Bütün bu tartışmalar devam ederken AKP Muğla Milletvekillerinden “ortak” bir açıklama geldi.

AKP Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir yayınladıkları “ortak açıklama” ile Muğla Valiliğine “teşekkür” etti.

İki Milletvekili, Erdoğan için yayınladıkları “teşekkür-uğurlama” açıklamasında; kamuoyundaki tepkilerin aksine, “Muğla Valimiz Sayın Orhan Tavlı’ya teşekkür ediyoruz” denildi.

50 bin kişi katıldı…

Gökcan ve Demir’in yaptığı ortak açıklamada, yine Muğla Valiliğinin resmi rakamlarına dayanarak, mitinge katılanların sayısını da açıkladı.

AKP Genel Başkanı   Erdoğan’ın Muğla mitingine 50 bin kişinin katıldığını, bunun da “resmi” rakam olduğunu ekledi;

“50 bin kişilik yoğun bir katılım…

Resmi rakamlara göre 50 bin kişilik yoğun bir katılım sağlayan kıymetli hemşerilerimize ayrı bir parantez açmak istiyoruz.”

 “Dünya lideri.”

AKP’li vekillerin açıklamasında, Erdoğan’ın Muğla ziyaretinde oldukça moral buldukları ve güven tazeledikleri anlaşılıyor.

İki Milletvekili, yazılı açıklamalarını, “Sayın Cumhurbaşkanımızı tekrar Cumhurbaşkanı yapacağız” diye iddialı tamamlıyor.  Gökcan ise Erdoğan’ı “dünya lideri” olarak tarif ediyor.

Tepkiler…

Erdoğan’ın Muğla mitingi ile tartışmalar kamuoyunda devam ederken, CHP Muğla Milletvekili Girgin ise Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı eleştirdi.

“Muğla Valiliği’ni AKP’nin il başkanlığına çevirdiler” diyen Girgin, Muğla Valisine de “Devletin valisi olun, AKP’nin değil” çağrısı yaptı.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “devlet kurumlarında çalışanların ” mitinge zorla katıldığını iddia etti ve “Onların, mitinge katılması için nasıl baskı yapıldığını biliyoruz” dedi.

Süleyman Girgin, “Devletin tüm imkânları miting için harcandığını, resmi araçların miting için tahsis edildiğini” de ekledi

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.