Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bodrum ve Türkiye Bulut’un acısını bağrına bastı!!!

    19 yaşındaki Bulut Algül’ün yaşının baharında ani vefatı Bodrum’u ve Türkiye’yi yas’a boğarken, Türkiye’nin en büyük hasletini de ortaya çıkardı…

    Bodrum’un dün ebediyete uğurladığı 19 yaşındaki oğlu Bulut ve babası Yılmaz Algül’ün etrafında adeta tek yürek ve yumruk oldu.

    19 yaşındaki Bulut Algül’ün dünkü cenazesinde,  tüm Bodrum acıyı derinden hissetti. Bulut’un adı gibi Bodrum’un dün üzeri gerçekten bulutlu ve hüzünlüydü.

    Tüm Bodrum acıyı derinden hissetti…

    Bodrumluların yüreği 19 yaşındaki Bulut oğlumuz için yanarken, babasını ve yakınlarını teselli etmek için etrafında adeta tek yürek oldular.

    Bulut yürekleri dağladı!

    Genç yaşta ani ölümler hep acı verir, kabul edilemez. Yürekleri dağlar. Dünde Bulut’u genç yaşta kaybında bunları yaşadık.

    Devlet, vatandaş yan yana saf tuttu

    Bodrum Gündem’in objektifinden rahmete ulaşan Bulut, oğlumuzun cenaze törenini izlerken, sivil vatandaşların yanında;  Bodrum sınırları dışında Muğla Valisi Orhan Tavlı, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Dalak, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile çok sayıda kişi katıldığını izledik.

    Şehitler gibi defnedildi

    Bulut’un cenazesinde bir ilginç yanda, aynı şehitlik mertebesine ulaşmış Mehmetçik cenaze törenlerindeki gibi Devlet ve vatandaş yan yana saf tuttular. Bodrum 19 yaşındaki bir şehit gibi ebedi dünyaya uğurladı desek abartmış olmayız.

    Bulut herkesi bir araya getirdi…

    Türk milletinin en büyük hasleti Bodrum’da çıktı…

    İşte Türkiye’nin başka milletlerde olmayan en büyük hasleti Bodrum’da bir kez daha Sevgili Bulut’umuzun ebediyete uğurlarken ortaya çıktı. İşte Türk milletinin kendine özgü bu güzelliği, acıları bir nebze olsa su serpti, közledi.

    Sosyal medya da büyük yankı yaptı

    Hep büyük acılarda “Ateş düştüğü yeri yakar” denir.  Ancak dün Bodrum’daki sosyal medya paylaşımlarımda başlayan bu acı tüm Türkiye’yi ve dünya sarmıştı.

    Sosyal medyada bu acı haberi okuyan herkes etkilendi. Baba, oğlun yan yana fotoğrafları yürekleri sızlattı, acıya acı kattı.

    Bu acılar sosyal medya paylaşımlarında adeta bir haykırışa döndü. 19 yaşındaki Bulut Algül, daha kabrine girmeden binlerce kişi Allah rahmet eylesin ve mekânı cennet olsun dileğinde bulundular.

    Bodrum bir oldu

    Bodrum, dün gencecik oğlu Bulut’u ebediyete uğurlarken, bir kez daha bize aynı vatan toprakları üzerinde yaşamış olmak önemli bir bağ olduğunu, o topraklarda yaşayan insanların arasında acıda, elemde, kederde, sevinçte kader birliği olduğunu ortaya koydu.

    Bulut Algül, genç yaşta kalbine yenik düştün. Ancak geride bıraktığın binlerce insanın kalbinde yaşıyorsun.

    Işıklarda uyu!

    Sevgi ile kalın Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.