Bodrum Gündem

Erkan Baş; Biz bu ülkenin çoğunluğuyuz. Hem kalabalığız, hem de sonuna kadar haklıyız…

Türkiye İşçi Partisi genel Başkanı TBMM’de yaptığı basın toplantısında “Erken seçim için bile geç kalınmıştır. Yapılması gereken şey derhal seçim kararı alınmasıdır…” dedi. Erkan Baş barınma hakkı için vergi yasasının sil baştan düzenleneceğini, bir evi olan ile yüz evi olanın aynı vergiyi ödemeyeceğini söyledi…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş TBMM’de yaptığı basın toplantısında oldukça önemli noktalara dikkat çekti. Baş erken seçim konusunda her zamanki gibi görüşlerinin aynı olduğunu ifade ederek derhal seçime gidilmesi gerektiğini söyledi. TİP Genel Başkanı Baş “Biran önce seçime gitmeliyiz ve bu ucube başkanlık sisteminden biran önce kurtulmalıyız…” dedi.

Baş Erdoğan’ın Anayasa’yı istediği gibi kullanamayacağını kaydederek “Biz sizin bildiğiniz muhalefetten değiliz. Biz gücünü de, sözünü de sadece halktan alan, halka karşı sorumluluğu herşeyin üzerinde tutan ve sizi o koltuklara oturtan ağababalarınızın karşısında bile bir adım geri atmamış, bildiğini söylemekten, inandığını savunmaktan yarım adım bile geri durmamış bir geleneğin temsilcileriyiz. O yüzden bundan sonra da doğru bildiklerimizi söylemekten asla imtina etmeyeceğiz…” dedi.

Hukuk ve Adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz..

Yüksek Seçim Kurumunun kağıt üzerinde asıl işi ülkede seçimleri düzenlemek olduğunu anımsatan Erkan Baş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yüksek Seçim Kurulunun uzun zamandır esas işi sarayın gönlünü hoş tutmak olmuş. Elbette bizler de bun durumun farkındayız. Alacağı kararların taraflı ve kanunsuz olacağını tahmin edebilecek kadar bu ülkenin gerçeklerini biliyoruz. Bu gün Anayasa’nın delinmesine, kurumların kafasına göre karar vermesine sessiz kalamayız. Türkiye’de hukuk, hak ve adalet aramanın zamanı geçti. Türkiye’de hukuk, hak ve adaleti yeniden tesis etmek zorundayız ve asla bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz…”

Siyasetin umut verme gücünü hatırlayın…

TİP Genel Başkanı Baş bu ülkenin geleceğine karşı sorumluluk taşıdığını iddia eden herkese bir çağrısı ve sorusu olduğunu ifa ederek; “Bu aday tartışmaları, kayıkçı kavgaları ve Erdoğan’ın açtığı çukurlara düşerek saray rejimini yenmek mümkün müdür? Anayasaya, yasalara ve kurallara bile sahip çıkmadan sarayın çizdiği sınırları kabul ederek ve buraya sıkışarak bu ülkeye, bu ülke insanına nasıl umut verebilirsiniz. Bizler onlara siyasetin umut verme gücünü hatırlatmak istiyoruz…” dedi.

Anayasa ve yasaları çiğnemek, halkın haklarını gasp etmektir…

Hiç kimsenin dayatmalarına teslim olmayacaklarını kaydeden TİP Genel Başkanı Baş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Anayasa ve yasalar aynı zamanda vatandaşların haklarını da yazar. Bu ülkenin yurttaşıysanız sizlerin hakları vardır ve bunlar da Anayasa ve yasalar ile tarif edilir. Altını çizerek söylüyorum Anayasa ve yasaları çiğnemek, halkın haklarını gasp etmektir. İşte biz buna izin vermeyeceğiz. Eğer Erdoğan aday olmak istiyor ise gelecek meclise, tüm muhalefet partileri ile görüşüp uzlaşacak ve ondan sonra aday olup, seçime gidebilecektir. Lamı, cimi yok…”

Bu gün itibarı ile söz artık bizimdir, halkındır…

TİP Genel Başkanı Baş AKP’nin 25 Ocak 2023 itibarı ile 7 bin 389 gündür iktidarda olduğunu ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti; “7 bin gün, 20 yıl geçmiş ve ülkede üzerine çıkıp tepinmedikleri tek bir alan kalmamış. Neredeyse ülkede geleceğe umutla bakan insan bırakmamışlar. Buna rağmen çıkmışlar ‘Yeter söz milletin’ diyorlar. Herşeyi bir tarafa bırakın insanda azıcık utanma duygusu olur. Bu gün itibarı ile söz artık bizimdir, halkındır. Yeter birşey varsa o da Recep Tayyip Erdoğan’dır…”

Tefeci bankalar insanların evlerine çöküyor…

Çok zor zamanlardan geçildiğinin farkında olduğunu söyleyen TİP Genel Başkanı Baş; “Çocuklarımız doğru düzgün beslenemiyor. İnsanlar en temel ihtiyaçlarını alırken dahi defalarca düşünmek zorunda kalıyor. Kira zamlarının altında ezilmiş durumdayız. Bu ülkenin onurlu hekimleri bas bas bağırıyor; çocuklar yeterli beslenemediği için gelişim bozukluğu yaşıyor. Bir yandan tefeci bankalar insanların evlerine çöküyor. Sağlıksız, dayanıksız, ilk depremde yıkılacak evlere fahiş fiyatlar konuluyor. Karakış günü ev sahipleri kiracılarını kapı önüne koymak istiyor. Memlekette asgari ücret daha ilk ayında açlık sınırının altında kalıyor. Bu iktidar da ben böyle getirdim, böyle devam edeceğim diyor. Bu ülkenin ahlaklı, iyi insanları şunu asla unutmayın; bizler azınlık değiliz. Bu ülkenin iyi ve ahlaklı insan sakın unutmayın, biz bu ülkenin çoğunluğuyuz. Hem kalabalığız, hem de sonuna kadar haklıyız…”

Enerjiden bir takım şirketler kar edeceklermiş. Bu saçmalığa son verelim…

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş hep birlikte mücadele edilirse insanca bir ülke haline gelebileceğinin altını çizerek; “Eğer biz birbirimize güvenerek, birbirimizin koluna girersek bu memlekette insanca, kardeşçe, eşit ve özgür bir şekilde yaşayabiliriz…”  dedi.

Baş enerji kullanımından, emeklilik reformuna, kira ve barınma krizinin çözülmesinden, okullarda öğrencilere en az bir öğün yemek verilmesine kadar birçok önerge verdik. Eğer istenirse bu sorumların ne kadar kolay çözülebileceğini göstermek için çalıştık. Elektrik, doğalgaz, su, internet gibi halkın en temel ihtiyaçlarının, bir takım patronların para kazanma aracına dönüştürülmesine müsaade etmeyelim diyoruz. Temel bir insan hakkı olarak gördüğümüz enerjiden bir takım şirketler kar edeceklermiş. Bu saçmalığa son verelim…” dedi.

Vergi sistemi artık sil baştan, tümden düzenlenmek zorundadır…

Türkiye İşçi Partisi olarak konut hakkı ile ilgili en çok merak edilen görüşlerini dile getiren Genel Başkan Baş şöyle konuştu; “Konut hakkını Anayasal olarak tanımlayacak, devletin sosyal konutlar inşa etmekle mükellef olduğunu tarif edeceğiz. Barınma sorununun çok acil bir şekilde çözülmesi gerektiğini biliyoruz. O nedenle derhal bir ‘Barınma Fonu’ oluşturulmasını, çok evi olandan çok vergi alınmasını savunuyoruz. Bir evi olanla yüz evi olanın, yurttaşla emlak simsarlarının, emlak baronlarının aynı vergileri ödediğinin ve hatta patronaların, emlak baronlarının vergilerden muaf tutulduğu, üstelik banka kredilerinin halk tarafından finanse edildiği bu akıl dışılığa artık son vereceğiz. Vergi sistemi artık sil baştan, tümden düzenlenmek zorundadır bu ülkede. Vergiyi doktorun, işçinin, memurun, esnafın üzerine yüklemiş olan bu düzen, bu ülkenin en yüksek gelirini elde edenlere her türlü imkanı sağlıyor. Buna nasıl sessiz kalabiliriz…”

Bu ülkede sadece 13 kişinin serveti, 44 milyon insana eşit olduğunu kalın çizgilerle vurgulayan Erkan Baş; “Bu memlekette düzenin bozuk olduğunu anlatmak için başka hiçbir şey söylemeye gerek yok…” dedi.

TİP Genel Başkan Baş TBMM çatısı altında yaşanan gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu’nun MHP Genel Başkanı ve kurmaylarının saldırısını kınayarak gündeme dair konuları ve görüşlerini kamuoyu ile paylaştı. TİP’in son bir ayda 10 bin yeni üye katıldığını da paylaşarak umudun daha da artığını ve daha da kararlı olduklarını söyleyerek basın toplantısını tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.