Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bodrum’dan etkilenmemek elde değil!

    Bodrum gerçekten Türkiye’nin turizmde en popüler, en renkli destinasyonu olduğu kadar en çok aktivitenin en fazla gündemin değiştiği yerde aynı zamanda.

    Turizmde Türkiye’nin diğer ilçeleri arasında en fazla ulusal anlamda ses getiriyor. Bir Marmaris, bir Alanya bir Kuşadası, bir Kaş, Fethiye hepsine fark atıyor.

    Büyükşehirleri bile geçiyor!

    Bodrum üzerine yoğunlaşıp haber ver yorumları takip etmek için hem Muğla’nın hemde Antalya’nın ilçe belediyelerini, başkanlarını, sosyal medya üzerinden takip etmeye başladım. Gerçekten Bodrum’da hareket var.

    Bodrum durmuyor.

    Bodrum adeta çok sesli bir koro. Tabii ki, bu sadece Bodrum’un isim olarak popülerliğinden değil, yılların birikimi, oraya taşınanların popülerliği, orada görev yapanların farklılığı gerçekten Bodrum’da sosyal, siyasi, kültürel ve toplumsal İklim çok farklı. Bodrum, Büyükşehir konumundaki bir Antalya, bir Muğla’yı bile işlevsel anlamda geride bırakıyor.

    Ahmet Aras’ın çiçekleri açmaya başladı

    Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın paylaşımlarını takip ettiğimde hakikaten gümbür, gümbür bir hareket var.

    Göreve geldiğinden bu yana su arıtma, kanalizasyon altyapı yatırımlarından tutun mandalina üreticilerine, lavanta üreticiliğinin teşvik projelerine, çevre duyarlılığından, iklim değişikliğine bağlı uyum projelerine kadar. Tabii ki Bodrum için su kadar önemli yurtdışı bağlantılı tanıtımlarına kadar geniş bir yelpazede bir sürü içi toplantılar, konferanslarda hep Bodrum var. Bir gazeteci için Bodrum gerçekten çok verimli bir alan.

    Ahmet Aras bile gazeteci gibi olmuş

    Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, sosyal medyayı en iyi kullananlardan biri. Hem Facebook hem İnstagram sayfaları paylaşımlarında icraatları en güzel şekilde anlatıyor.

    İçi dopdolu projeler

    Bir ülkenin en büyük yatırımı gelecektir. Yani çocuklardır. Hani atasözlerimiz vardır ya, ağaç yaş iken eğilir, demir de tavında dövülür. İşte Bodrum’daki günlük çocuk bakım evleri ve yuvaları bu anlam taşır.

    Bodrum’un en fazla kış nüfusunun yaşadığı Çırkan’da ki günlük çocuk bakım evleri projesi modern, çağdaş bir ülkenin yapması gerekenlerin başında,  olmazsa olmazıdır.

    İşte bu proje Türkiye’ye ekmek, su kadar gerekli bir proje. Öyle basit bir çocuk bakım evi gibi görülmemeli. Açıkçası tam bir kalkınma projesidir. O nedenle bu projenin sadece Bodrum’da değil ülke sathında bir proje olarak genişlemesini ve Bodrum’un örnek alınması gerekir.

    Bodrum Türkiye’nin bir ilçesi ancak Anakent gibi

    Bence Bodrum, Türkiye’nin bir ilçesi ancak yaptığı icraatlar ve getirdiği ses bir büyük Anakent gibi desem sanıyorum fazla abartmış olmam. Evet, Bodrum kış aylarında yağan o meşhur yağmurları ile meydana gelen sel ve su taşkınları ile gündeme geliyor. O da yılların sorunu ve rant kaynaklı yanlış yapılanma. Ancak başka ses getiren projeleri de göz ardı edilmemeli.

    Hep Yılmaz Büyükerşen’i takdir ettim

    CHP’nin Eskişehir Anakent Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i en başarılı belediye başkanı olarak hep takdir etmişimdir. Eskişehir’e bir Avrupa başkenti havası kattı. Bir başarı da devamlılık önemlidir. Eskişehir’in bugünkü hale gelmesinde doğru insan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e teslim edilmesi kadar 24 yıllık devamlılığı da önemli bir rol oynamaktadır. Bu Bodrum içinde geçerli olmalıdır. Bodrum’da da artık güzel şeyler ortaya çıkıyor. Ahmet Aras’ın ilk yılında ektiği tohumlar çiçek gibi açıyor. Aksini iddia eden Bodrum’a ihanet eder. Her güzel şey sabır ve destek ile olur. İşte Eskişehir! Neden Bodrum’da bir Eskişehir olmasın?

    Sevgi ile kalın Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.