Bodrum Gündem

Meral hanım nereye koşuyor?

Millet İttifakı, iktidara geldiklerinde uygulayacakları yol haritasını açıkladı. Açıklamanın yapıldığı salonda, alkışı çok, coşku ve heyecanın az yaşandığı bir hava hâkimdi.

Binanın önündeki davul-zurnacı da çalmaktan çok, bahşiş toplama telaşındaydı.  Bahşişi kaptığında, hatır için sadece üflüyordu.

3 bin kişilik salonda boş yer yoktu, bu da doğaldı. Çünkü altı liderin katıldığı bir törendi, elbette dolması gerekiyordu.

Arka sıramda ülkücü gençler oturuyordu.

Yakalarındaki üç hilal rozetini çıkarmamışlardı. Sinan Ateş cinayetinden sonra, MHP’den ayrılan ülkücülerin, AKP’ye değil de CHP ve Millet İttifakı’na doğru kaydıklarına bir kez daha tanıklık ettik.

Dün, altı lider zoraki gülümsüyordu. Birbirlerine doğrudan bakmak yerine göz ucu ile çaktırmadan süzdüklerini ve az konuşmayı tercih ettiklerine dikkat ettim. Hatta bir adım daha ileri giderek, bir sorun varmış gibi, yüzleri de asıktı diyebilirim.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan “ne kadar oyun var” tartışması, tokalaşmalarına ve yüzlerine yansıyordu.

 “Herhalde aday belirleme aşamasına geldiler” diye düşündüm.

Çünkü Millet İttifakı için en kritik konu buydu. Aday kim olacaktı? Kemal bey mi yoksa Ekrem veya Mansur Beyler mi?

Liderler son dönemece girdi. Aralarındaki bahar havası da bence geride kaldı. Bu aşamada sert tartışmaların yaşanması da sürpriz olmaz.

Belki de bunların ilki, dün, HÜKÜMET PROGRAMI açıklanmadan önce yaşandı.

Liderler artık yuvarlak masadan kalkacaklar, aday için genel merkezler arasında mekik dokuyacaklar. Gözler, özellikle İYİ Parti’de olacak.

Meral Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakmıyor.

Bunu kurmayları aracılığıyla dile getiriyor. Önce, Yavuz Ağıralioğlu bu konuda görevlendirildi. Son olarak Cihan Paçacı bunu dile getirdi.

Zamanlama önemliydi.  İnce hesaplanmıştı.

Cihan Paçacı’nın sözleri, bir hafta önce, Altılı Masa toplantısının başladığı saniyelerde basına yansıdı. Toplantı devam ederken de Paçacı görevinden alındı. Akşener, liderlere jest yapmış gibi göründü…

Oysa Meral Akşener’in kader arkadaşı Cihan Paçacı’yı çok iyi tanırım. Uzun yıllar, siyasete atılmadan önce banka genel müdürlüğü yaparken tanışmıştık.

Çok konuşan bir insan değildir. Hele, genel başkandan “olur” almadan konuşmayacak kadar parti disiplinine ve lidere bağlı bir siyasetçidir. Bu nedenle, “ Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz, parti yetkili kurulları, şu anda Kemal Bey’i onaylayacak noktada değil…” açıklamasını, Meral hanımdan habersiz yaptığına inanmıyorum.

Akşener, gençlik kollarını Ankara’ya çağırdı

Bu tartışmalar arasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu,  Millet İttifakı’nın, Cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat’ta açıklanacağını söyleyiverdi.

Buna da ilk tepki İYİ Parti’den geldi.

Kritik açıklamaları altı lider bir aradayken yapmayı tercih eden İyi Parti, liderlerin Hükümet Programını açıkladığı toplantıda sırada bu geleneğine devam etti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında, CHP liderini yalanladı. Zorlu, ” 13 Şubat’taki toplantıda, adaylık açıklaması yapılmayacak” dedi.

Elbette bu da Meral hanımdan habersiz değildi…

Son olarak, bir kulis bilgisi vereyim.

İyi Parti, Kemal beyi adaylıktan vazgeçirmek için yeni bir hamleye hazırlanıyor. Bu konuda daha önce, yakın kurmaylarını, başkanlık divanı üyelerini, il başkanlarını kullanan Akşener, bu defa İYİ Parti gençlik kollarını devreye sokacak. Meral hanım bir kez de, gençlik kollarına, “Kılıçdaroğlu kazanamaz” dedirtecek. Ardından da “görüyorsunuz benim teşkilatım sizi istemiyor” kozunu oynayacak.

“Kılıçdaroğlu’nun adaylığını teşkilatıma soracağım” diyen Akşener, dünkü törenden sonra,  gençlik kollarını, “anlamlı bir tarihte” 17 Şubat’ta Ankara’ya çağırdı. Kemal beyin, adayın açıklanacağını söylediği 13 Şubat’tan 4 gün sonra. Böylece ittifakın adayını açıklaması 13 değil, 17 Şubat sonrasına kaldı.

Meral hanım nereye koşuyor, merak ediyorum…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. A.Yalçın dedi ki:

    Ne iyi ! Hem sahne,hem kulis ikisini birden okuyoruz