Bodrum Gündem

Muğla’da elektrik faturasını ödeyemeyen abone sayısı yüzde dört bin arttı

Muğla’da elektrik faturasını ödeyemeyen abone sayısı yüzde dört bin arttı
02.02.2023
0
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu Üyesi Av. Burak Erbay’ın Muğla’da elektriği kesilen yurttaşların sorunları ile ilgili basın açıklaması yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

CHP Muğla Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, Muğla’da elektrik faturasını ödeyemeyen mesken abone sayısının yüzde 4 bin, tarımsal üretimde faturasını ödeyemeyen abone sayısının yüzde 3 bin 441, ticari işletmeler açısından bakıldığında ise yüzde 682 oranında bir artış görüldüğünü söyledi.

CHP Muğla Milletvekili Erbay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği soru önergesiyle, Muğla’da borcunu ödeyemediği için elektriği kesilen abone sayısını Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e sordu.

Bakanlık tarafında verilen cevabın AKP iktidarının yurttaşları sürüklediği yoksulluğu ortaya koyduğunu ifade eden Erbay, “AKP iktidarının uyguladığı yanlış ekonomi politikaları sonucunda yurttaşlarımız elektrik faturalarını ödeyemez duruma gelmiştir. Muğla’da binlerce yurttaşımızın, faturalarını ödeyemediği için elektriği kesilmiş durumdadır. AKP’nin yoksulluğa mahkum ettiği binlerce yurttaşımız en temel ihtiyacı olan elektriğe bile erişememektedir.” dedi.

Bakanlık tarafından gelen verileri paylaşan CHP’li Erbay, şu bilgileri aktardı;

“Bakanlığın verilerine göre, 2019 yılında Muğla’da elektriği kesilen mesken abone sayısı 220, ticari işletme abone sayısı 428, tarımsal sulamada elektriği kesilen abone sayısı ise 24.

2020 yılında elektriği kesilen mesken sayısı 5 bin 159’a, ticari işletmelerin sayısı 4 bin 817’ye, tarımsal sulamada elektriği kesilen abone sayısı ise 532’ye çıkmış durumda.

2021 yılında bu sayılarda aşırı bir artış yaşandığı görülmektedir. 2021 yılında elektriği kesilen mesken sayısı 9 bin 356’ya, tarımsal sulamada elektriği kesilen abone sayısı ise 850’ye çıkmış durumda. Ticari işletmelerde ise kısmi bir düşüş yaşanarak, elektriği kesilen abone sayısı 3 bin 350’ye düşmüştür.

Diğer yandan 2019 yılında Muğla’da hiçbir sanayi tesisinin elektriği kesilmemişken, 2020 yılında yedi, 2021 yılında ise dokuz sanayi tesisinin elektriği kesilmiştir.

2019 yılından 2021 yılına elektriği kesilen mesken abone sayısında yüzde 4 bin 152 artış yaşanmıştır. Tarımsal sulama abonesinde ise yaklaşık yüzde 3 bin 441 artış yaşanmıştır. Ticari işletmeler açısından bakıldığında ise yüzde 682 oranında bir artış görülmektedir.”

Yoksullaşan yurttaş karanlığa mahkûm ediliyor…

Türkiye’de her geçen gün artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında yurttaşlar daha da yoksullaşmakta ve faturalarını ödemekte büyük zorluklarla karşılaşmaktadır. Bakanlık verileriyle ortaya çıkan bu tablo aslında AKP iktidarının, yurttaşlarımızı nasıl yoksullaştırdığının vesikasıdır. Muğla’da binlerce yurttaşımız faturalarını ödeyemediği için evinde ve iş yerlerinde elektriksiz kalmış durumdadır.

İktidarımızda Hiçbir Yurttaşın Elektriği Kesilmeyecek…

İktidar olduğumuzda hiç bir yurttaşın, hiçbir hanenin ne elektriği ne doğalgazı ne de suyu kesilecek. Sosyal devlet, onların yanında olacak. Geçtiğimiz günlerde Millet İttifakı olarak açıkladığımız Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nde de açıkladığımız gibi elektrik faturaları üzerindeki yükü hafifleteceğiz. Enerjiye erişim hakkı kısıtlı olan yoksullar ve dezavantajlı yurttaşları destekleyeceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.