Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi Seferber Oldu

Bodrum Belediyesi, merkezi Kahramanmaraş olan depremin bilgisi gelir gelemez gereken tüm destekleri yapmak üzere teyakkuza geçti.

Bodrum Gündem Haber

6 Şubat 2022 gece saatlerinde 7,7 şiddetinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli meydana gelen depremin ardından acilen toplanan Bodrum Belediyesi, ilk olarak Kriz Masası oluşturdu. Kriz masasının akabinde yetkililer, Bodrum Afet ve Acil Durum Lojistik Yönetim Merkezi koordinasyonu için idari ve görevli personeli belirledi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın davetiyle Meslek Odaları, STK Başkanları ve Siyasi Parti İlçe Başkanları ile seri toplantılar düzenlenerek ortak kararlar alındı.

Kampanyalar Başlatıldı

Türk Kızılay’ının çağrısı üzerine Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum’da kan bağışı kampanyası düzenlenirken Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kaymakamlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı koordinasyon toplantısına katıldı. Bodrum Afet ve Acil Durum Lojistik Merkezi faaliyete geçirilirken Türk Kızılay’ının ihtiyaç talepleri doğrultusunda yardım kampanyası çağrısı yapıldı. Çağrıyı alan Bodrum’da yaşayan yardımseverler, kampanyaya katılmak için seferber oldu.

Bodrumlu hayırseverlerin yaptığı yardımlar, Afet Acil Durum Yönetim Merkezinde toplanarak belediye, Kızılay, gönüllüler ve AFAD vasıtasıyla bölgeye ulaştırılıyor. Şu ana kadar yardım malzemesiyle dolu 7 tır Muğla AFAD Başkanlığına sevk edildi.

Belediye Yola Çıktı

İlk etapta Bodrum AKUT, Muğla 911 Arama Kurtarma ve MAG timleri 57 kişilik bir ekip olarak afet bölgesine ulaşarak arama kurtarma çalışmalarına başlarken hazırlıklarını tamamlayan Bodrum Belediyesi’nin 39 personeli; arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere beraberinde 2 kepçe, 2 çekici, 2 kamyon, bir ambulans, 2 minibüs, 1 lowbet, 3 pick-up araç ve gerekli teçhizat ile deprem bölgesine doğru yola çıktı.

Yardım ekibinde; deprem bölgesindeki vatandaşlara üç öğün yemek, sıcak çorba ve sıcak içecek dağıtımı yapmak üzere tahsis edilen 2 mobil mutfak Bodrum Aşçılar Derneği gönüllüsü 7 aşçı da bulunuyor.

Barınma İhtiyacı Karşılanıyor

Afetzedelerin barınma ve yaşamsal ihtiyaçları için Bodrum Belediyesi’nin desteğiyle Bodrum Otelciler Derneği tarafından bölgeden gelecek talepler doğrultusunda yeteri kadar kalacak yer tahsisi yapılacağı kararlaştırıldı. 104 kişilik ilk kafile, Milas ve Bodrum’daki otellere yerleştirildi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve ekibi 7 Şubat gece saatlerinde yola çıkarken afet bölgesine ulaşarak afetzedelere yardım çalışmalarına katılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.