Bodrum Gündem

İnsani yardımlar uçakla gönderildi

MUĞLA’DAN DEPREM BÖLGESİNE İNSANİ YARDIMLAR UÇAKLA GÖNDERİLDİ

İnsani yardımlar uçakla gönderildi

10 ili etkileyen 2 büyük depremin ardından Muğla’dan kara, deniz ve havayoluyla personel, iş makinesi ve diğer yardım malzemeleri bölgeye ulaştırılıyor.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Valiliği koordinesinde toplanan tıbbi malzeme, gıda, battaniye, su, hijyen malzemesi, ısıtıcı ve kışlık kıyafet gibi 15 bin 265 kilogram yardım malzemesi Milas-Bodrum Havalimanından askeri kargo uçağına yüklenerek Kahramanmaraş’a gönderildi.

Gönderilen yardımlara Muğla’dan çok sayıda iş insanı, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların yoğun destek verdiği görüldü. Muğla genelinde çeşitli noktalarda oluşturulan yardım toplama merkezlerinden alınan ve kontrolden geçirilen insani yardım malzemelerinin askeri kargo uçağı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara en sağlıklı ve hızlı bir şekilde ulaştırılması hedefleniyor.

Deprem bölgesine Muğla’dan çeşitli yardımların gönderildiğini ve gönderilmeye devam edeceğini belirten Muğla Valisi Orhan Tavlı, “Vatandaşlarımızın, iş insanlarının, sivil toplum kuruluşlarının destekleri ile toplanan yardımları devletimizin tüm imkânlarını kullanarak, karayolu, askeri gemiler ve askeri uçaklarla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. İlk günden itibaren çok hızlı bir şekilde organize olup, bölgeden gelen taleplere göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yardım ve destekte bulunan Muğlalı hemşehrilerimize, kurumlarımıza, emeği geçen personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.