Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Bodrum, afet bölgesine adeta büyük kent gibi yardım götürdü

    Bodrum, Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 10 kentte yardım götürmek için adeta seferber oldu. Milli duyguları yüksek olan Türk milletinin bu hassasiyeti Bodrum’da da hemen ortaya çıkarak, Bodrum halkı,  belediyesi ile siyasi partileri ile adeta kenetlendi. Muğla’da 2 yıl önce yaşanan orman yangınlarındaki kenetlenme deprem afetinde de Güneydoğu Anadolu’da yaşamını kaybeden, sağ kurtulan ve mağdur olanlar için ortaya çıktı.

    Bodrum yine vakur davrandı.

    Türkiye’nin bir turizm ilçesi Bodrum halkının bu cansiperane dayanışması, hakikaten çok duyarlı ve vakur bir davranış olarak dikkat çekti.

    Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde 11 kentte etkili olan depremde yaraların sarılması için çok kısa sürede organize olarak adeta sanki bir büyük kent tecrübesinde gerçekleşti.

    Ahmet Aras, hemen deprem bölgesine gitti

    Başta Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum AK Parti ilçe Başkanı Osman Gökmen, bu yardımların organizesinde bizzat en önde görev aldılar.

    Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ekibi ile birlikte deprem bölgesine giderek, hem yardımların ulaştırılmasında, hem de deprem bölgesinde tespitler yaparak yardımları yönetti.

    Bir ilçe adeta bir büyük kent gibi yardım ulaştırdı.

    Bodrum, Türkiye’nin bir turizm ilçesi olarak afet bölgesine ulaştırdığı yardımlarla sanki bir büyük kent gibi başarıya imza attı.

    Nerdeyse savaştan çıkmış bir ülke görünümündeki Güneydoğu Anadolu’da etkili olan deprem karşısında Bodrum Belediyesi en kısa sürede organize olarak çok başarılı ciddi bir sınav verdi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ta ekibi ile deprem bölgesine giderek,  yaşanan trajediyi yerinde gördü ve yardımların ulaştırılmasını en üst düzeyde takip etti. Aras, orada yaşananları anında sosyal medyadaki sayfalarında paylaşarak, bölgedeki durumun vahametine dikkat çekti.

    Bodrum’dan tam donanımlı yardım gitti.

    Türkiye son 100 yılın belki de dünyanın en büyük doğal afeti sonucu 10 ilde adeta bir savaş alanına dönmüş afet bölgesinde Bodrum, enkaz altında kalanların kurtarılmasından tutun, barınma, ısınma, giysi ve sıcak yemeğe kadar ki,  ihtiyaçlarda aktif rol oynadı.

    Bu yardımların yanı sıra çeşitli ulaşım araçları; Kamyon, yakıt tankeri, ambülans, cenaze araçları, mobil mutfak, aşçı gibi lojistik alanlarda da duyarlı destekler sağladı. Bodrum halkı küçük bir ilçe olarak bir kez daha Türkiye’ye insan sevgisinin ne kadar ulu olduğunu örnek olacak şekilde gösterdi.

    Sağ olun Bodrum’un kalbi sevgi ile dolu insanları. İyi ki, varsınız. Türkiye sizinle gurur duyuyor.

    Sevgi ile kalın Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.