Bodrum Gündem

Stoltenberg, Türkiye’nin NATO Daimi Temsilciliği’nde taziye defterini imzaladı

NATO GENEL SEKRETERİ JENS STOLTENBERG, TÜRKİYE’NİN NATO DAİMİ TEMSİLCİLİĞİ OFİSİNDE KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLERDE HAYATINI KAYBEDENLERİN ANISINA AÇILAN TAZİYE DEFTERİNİ İMZALADI

Stoltenberg, Türkiye’nin NATO Daimi Temsilciliği’nde taziye defterini imzaladı
14.02.2023
0
A+
A-

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin NATO Daimi Temsilciliği ofisinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına açılan taziye defterini imzaladı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir araya gelen NATO savunma bakanları, toplantı öncesinde Türkiye’nin NATO Daimi Temsilcilik ofisine gelerek Türkiye’de yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybedenler için açılan taziye defterini imzaladı. Stoltenberg’in ziyareti, NATO basın sözcüsü Oana Lungescu tarafından sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımla duyuruldu. NATO Basın Sözcüsü Oana Lungescu paylaşımında, “NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO’daki Türk Delegasyonu’nda taziye defterini imzaladı. NATO müttefik Türkiye ile güçlü bir dayanışma içindedir. Düşüncelerimiz yıkıcı depremlerin ardından Türk halkıyla birliktedir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin NATO Daimi Temsilciliği bünyesinde açılan taziye defterini Fransa’nın NATO nezdindeki temsilcisi Büyükelçi Muriel Domenach da imzaladı. Ziyaretinden ve Türkiye’de görev yapan Fransız arama kurtarma ekiplerinden kareler paylaşan Fransız Büyükelçi, paylaşımında Türkçe olarak, “Taziye defterini imzaladım. Başın sağ olsun Türkiye. Fransa AB üyesi ve müttefik olarak yanınızdadır. Birlikte daha güçlüyüz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.