Bodrum Gündem

Acil psikolojik destek sağlanmalı

Acil psikolojik destek sağlanmalı

CHP’li Yalıkavak Eski Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, “Kahramanmaraş merkezli Adana, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Adana, Şanlıurfa, Hatay, Osmaniye ve Diyarbakır’ı şiddetli bir şekilde etkileyen deprem tüm ülkede üzüntü ve korkuya neden oldu. Ülke olarak psikolojik travma yaşıyoruz. Faciayı yaşayan vatandaşlarımıza yardımlar gitmeye devam ediyor. Ancak acil olarak psikolojik destekte sağlanması hayati önem taşıyor” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Saruhan yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Enkaz kurtarma çalışmaları için gerekli malzemenin ve insan gücünün sağlanması acil önem taşıyor. Halen yemek sorunu yaşanıyor. Yardımlar deprem bölgesine ulaştırılmaya çalışılıyor. Dondurucu hava şartları nedeniyle barınma sorunu acil çözülmesi gereken sorunların başında geliyor.

Acil ihtiyaçların karşılanmasının ardından unutulmaması gereken bir önemli konu da toplumda oluşan psikolojik travmadır. Depremin şiddeti ve yarattığı yıkım ülke olarak hepimizi derinden yaraladı. Toplumda psikolojik travmaya neden oldu. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın içinde bulunduğu çaresizlik ve yalnızlık hissi bu travmayı daha da katlıyor.

Uzmanlar sürekli korku, irkilme, uyku bozukluğu ve ağlama gibi belirtilerin Travma Sonrası Stres Bozukluğu’na neden olduğuna işaret ediyor. Mutlaka bölgeye uzmanlar yollanmalı ve depremi yaşayan vatandaşlarımız destek olunmalı tavsiyesinde bulunuyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.