Bodrum Gündem

Muğla Deprem Kuşağında başımıza bir afet gelirse hazır mıyız?

Muğla Deprem Kuşağında başımıza bir afet gelirse hazır mıyız?
19.02.2023
0
A+
A-

DEVA Partisi Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Billorer “Muğla yerel  medya kuruluşlarının sorularını cevapladı.  Deprem kuşağında olan bir il olarak olası depreme hazır mıyız? Şapkayı önümüze koyup düşünelim.” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Sadece Müteahhitler Mi Suçlu?

DEVA Partisi Bodrum ilçe başkanı yaptığı açıklama da şu ifadeler yer aldı;

Müteahhitlerde Suçun %10 varsa %90 Bu İzni Veren Kuruluşlarda

Yaşadığımız Deprem sonrası yıkılan bina müteahhitlerinin tutuklandığını izledik. Fakat buna izin veren, kademelerdeki kişi kurum ve kuruluşlarla ilgili tek haber duyamadık. Bende bölgemde bir vatandaş olarak birçok olaya şahit olmaktayım. İnşaat ruhsat aşamasından tapuya kadar olan kademeden geçip bina tapusu alan müteahhitlere suçu atmak sorunların halının altına süpürmekten öteye gidemez.

Belediye Meclis Üyelerini Neye Göre Seçiyorlar? Sorun Liyakatsızlık!

Bir konuyu irdelerken kendi gerçeklerimizle yüzleşmek gerekiyor. Gözünüzü kapatın ve yaşadığınız yerin meclis üyelerini gözünüze getirin. Hatırlayabiliyor musunuz? Fakat seçim olurken hepsi kendini tanıttı. Kimi bir ailenin çocuğu, kimi başkana yakın, vb… oy verirken şunu sorguladık mı? Bir meclis üyeleri kimlerden oluşmalı? Bu sorunun cevabını verdiğimizde yerel yönetimler Liyakat ile yönetilecektir.

Her şeyi Bilmek Zorunda Değilsiniz Ama Konusunda Ehil Kişilere Danışın

Ülkeyi, Şehri, İlçeyi yönetenlerin her şeyi bilmesi beklenemez ama ekiplerini kurarken, yandaş değil işi bilen doğru insanlarla çalışırsanız sorunları çözmek aslında kolay. Siyasetin düştüğü en büyük tuzak LİYAKATSİZLİK, Koltuklara oturanların çevresinde oluşan sadakat biat kültürü değişmedikçe koltukta oturanların gerçekleri görmesini bekleyemeyiz.

Deprem Bize Gerçekleri Gösterdi

“AFAD’ın 9-10-11 Ekim 2019 tarihinde Kahramanmaraş merkezli bir deprem senaryosu tatbikatı yaptığını biliyoruz. Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği ve 7 ilin bu depremden etkileneceği öngörülmüştü. Bu senaryoya göre yapılan tatbikatın sonucu ne olmuştu? Hangi kararlar alınmıştı? Tatbikatta tespit edilen eksiklikler nelerdi? Tatbikatın raporu ortalarda yok. Eksikler tespit edildiyse neden bugüne kadar o eksiklikler giderilmedi? İktidar Bu tatbikatı ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacak mI?”

Kaç canımızı kaybedeceğimizi tahmin etmiştiniz?

“2019 tatbikatına göre kaç binanın yıkılacağını ön görmüştünüz? Kaç canımızı kaybedeceğimizi tahmin etmiştiniz? Yine bu tatbikata göre kaç arama kurtarma personeline, kaç adet çadır ve battaniyeye ihtiyaç olacağı hesaplanmıştı? Ulaşımdaki aksamalar nasıl giderilecekti? Kesintisiz haberleşmeyi nasıl sağlayacaktınız? 2019’daki tatbikatın ardından ne yaptınız?”

Şimdi Biz Bodrum Olarak Soruyoruz Depreme Hazır Mıyız?

Başımıza gelen bu afetten ders çıkarmalıyız. Sorgulamaktan korkmayın, ortada bir sorun varsa çözümde vardır. Çözümlerin cevabı Liyakatli konusunda uzman kişiler tarafından çözülmelidir. Canımızı, Malımızı, Vergimizi kime emanet edeceğimize her seçimde oylarımızla biz karar veriyoruz. En azından önümüzdeki seçimde LİYAKAT’a  oy vermek gerekiyor. Bu defa böyle gelmiş böyle gider demeyelim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.