Bodrum Gündem
TANDOĞAN UYSAL

TANDOĞAN UYSAL

Tandoğan Uysal; 1985 yılında Anka Haber Ajans’ında muhabir olarak başlayan basın hayatı sırasıyla, Ulusal Basın AJANSI (UBA) Anadolu Ajansı İsveç Bürosu ve Hürriyet Gazetesi’nde 25 yıl süren İsveç Temsilcisi olarak çalıştı. İsveç Devlet Radyosu Türkçe bölümünde serbest gazeteci olarak çalıştı.

    Açız diyen ülkede milyarlar saçıldı!

    Türkiye Tek Yürek yardım kampanyasını izlerken çok farklı boyutları da düşündürdü. Evet, dünyanın her yerinde yaşanan doğal afetler sonucunda can ve mal kaybı yaşanır. Bir ülke yaşayabileceği en zor günleri damarına kadar yaşar.

    Düşman gördüğünüz kapı komşunuz ülkeler bile size yardım eli uzatmak üzere sıraya girer. Bu dünde, bugünde yaşandı ve tarihler boyuda hep devam edecek.

    Türkiye’nin ne kadar adı sanı duyulmayan bonkör işadamları varmış.

    Düne kadar asgari ücret artırılsın mı, artırılmasın mı? Tartışmasında masa başında saatlerce pazarlık edilen Türkiye ile bağış gecesinde izlediğim Türkiye çok farklıydı.

    Öyle adı sanı duyulmayan yeni bitme o kadar bonkör işadamları varmış ki, bağışlar milyon, milyar boyutunda adeta havada uçuştu.

    Tabii duygusal bir geceydi

    Tabii ki duygusal bir geceydi. Ancak o kadar da düşündürücü ve acaba dedirten bir geceydi. Acıları dindirmek ve dayanışmanın en doruğunda yaşanan bir kampanyaya gölge düşürmek tabii ki doğru olmaz. Ancak sizce de bir tezatlık yok muydu?

    Sanıyorum çok kişi benim gibi düşünmüştür. Ancak böyle bir acıda, ülke olarak dayanışmanın doruğa çıktığı gecede böyle bir eleştiri ters olur diye dillendirmekten çekinmiştir. Bende doğrusu çekindim. Ancak şimdi yazmaya karar verdim.

    Ancak bir de gerçek var

    İşçisine günahımı vermeyenler nasıl milyonları, milyarları saçıp durdular. Düne kadar “Acız diye” isyan eden ülkede milyonlar, milyarlar nasıl böyle uçuştu.

    İşte bunlar düşündürdü.

    İşte bu ölenlerin neden öldüğünü hatırlattı. Bu insanların asıl ölüm nedeni, ihmal kadar, inşaat malzemesinden çalındığı İçin yaşamlarını yitirdiler. Yani kolay para kazandılar. Kolay para kazananlar her zaman kolay para saçarlar. İşte o gece de ben bunları düşündüm.

    Acun Ilıcalı hatırına milyonlar, milyarlar uçuştu

    Acun Ilıcalı’da bir harikaydı. Acun, arayanların sıfatına bakarak, adeta bilet keser gibi bağış topladı.

    Arayan kim ne bağış rakamı açıklarsa Acun’un belirleyeceği ek miktarı “Sen ne dediysen başım üzerine” deyip bağışını yapıyordu.

    Acun Ilıcalı, vallahi bir kıran bile çıkmadı. Tabii ki burada kimseye kara çalmak değil. Ya daha dün çarşı, pazardaki Türkiye’de herkes geçin sıkıntısından bahsederken özellikle “ Açız” vurgusunda bulunuyordu. Böyle bir ülkede böyle milyon ve milyarların havada uçuşması da çok manidar. Kolay kazanılan para kolay saçılır.

    Bence, sokakta “Açız” diye bağıranların parası böyle bir şov İle dağıtıldı. Türkiye’nin en büyük holdingleri ise neden ortada yoktu.

    Sevgi ile kalın Stockholm

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.