Bodrum Gündem

Devlet yurttaşlarını tehdit edip, azarlar mı ?

Aylardır devletin en üstünden, en alt memuruna kadar, bakanından, genel müdürüne, seçilmiş başkanlara kadar, askerinden polisine kadar her biri devletin şefkatli yüzünü göstermek sarıp sarmalamak, güzel sözler söylemek yerine azarlıyor, tehdit ediyor ve çeşitli yöntemler ile baskı altına alıyor.

6 Şubat depreminin ardından da organizasyon bozukluğu, yeterli yardımların zamanında yerine ulaştırılamaması, kurumlar arası saçma sapan rekabet ve baskı rejimi yurttaşların devlete olan güvenini sarsıyor. Hükümetinden, muhalefetine, siyasetçilerden bürokratlarına kadar herkes bağırarak, azarlayarak ve tehdit ederek konuşuyor.

Yurttaşlar artık devletin şefkatli sesini duymak ve devletine güvenmek istiyor.

İLGİLİ VİDEO’YU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Gaziantep Nurdağı’na “Koordinatör Vali” olarak atanan Şırnak Valisi Osman Bilgin (1*) : “Devletin temsilcisi olarak geç gelmiş olabilirim. Durum gördüğünüzden bildiğinizden daha vahim. Belki açıklanandan 4-5 kat daha fazla ölü var. Devlet olarak geç gelmişsek özür diliyoruz” dedi.

Vali Osman Bilgin halk ile yaptığı sohbet sırasında birçok ilçenin haritadan silindiğini ve yeniden imar edilerek yapılandırılacağını kaydetti. Daha önce bir dönerci esnafının kendisini tanımadığı için azarlayan Şırnak Valisi Osman Bilgin’in yurttaşlardan özür dileyerek açıklama yapması oldukça dikkat çekerken, yurttaşları valinin özür dilemesinin ardından “Estağfurullah” (1*) şeklinde yanıt vermesi de halkın sert sözlerden daha çok devletin şefkatli eline ne kadar muhtaç olduğunun bir göstergesiydi.

Bu bence şu anlama geliyor artık Türk yurttaşları kendisine ya da kendisi gibi düşünmeyenlere bağırıp çağıran devlet istemiyor. Devlet adamlığının bir üslubu, bir vakur duruşu olmasını bekliyor. Birçok devlet görevlisi ne yazık yurttaşlara yüksek sesle bir şeyler anlatmaya çalıştığında kendi saygınlığını yitirmesinden daha fazla, devletin saygınlığını yitirmesine neden oluyor. Diğer yandan da yurttaşların devlete olan güvenin azalmasına neden oluyor.

En üstten başlayarak tüm devlet adamlarının, bürokratlarının, askerin, polisin, siyasetçilerin şapkasını önüne koyup bu konu da düşünmesi ve devletin geleceği için gereğini yapması gerekiyor.

(1*) Türk Dil Kurumu’na göre Estağfurullah ne demek ne anlama geliyor; incelik ve alçak gönüllülük göstermek üzere teşekkür edilen veya övülen bir kimsenin söylediği bir söz…

Şırnak Valisi Osman BİLGİN Kimdir? (1*) 

1978 yılında Trabzon İlinin Vakfıkebir ilçesinde dünyaya geldi. Lise öğrenimini Vakfıkebir ilçesinde tamamladı.1997 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Hisse Senetleri Piyasası Müdürlüğünde Brokerlik eğitimi aldı. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Avukatlık stajı sonrası 1998-1999 yılları arasında 1 yıl Avukatlık yaptı. Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Diplomasisi bölümünde Tezsiz Yüksek Lisans yapmıştır.

2000 yılında Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine atandı. 2000-2003 yılları arasındaki Kaymakamlık adaylığı döneminde sırasıyla; Konya – Çumra, Ordu – Ünye, Manisa – Ahmetli ve Kula İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu.

2003 yılında yapılan Kaymakamlık Kursunu bitirerek aynı yıl Asil Kaymakam olarak atandı. Sırasıyla; 2003-2005 yılları arasında Tokat – Pazar Kaymakamlığı, 2005-2007 yılları arasında Gümüşhane – Kürtün Kaymakamlığı, 2007-2010 yılları arasında Malatya – Kale Kaymakamlığı ve 1 yıl süre ile Malatya Vali Yardımcılığı, 2010-2012 Aydın – Buharkent Kaymakamlığı, 2012-2015 yılları arasında Giresun – Espiye Kaymakamlığı ve 2015-2016 yılları arasında Manisa – Alaşehir Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2016-2018 yılları arası İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı ve 18.05.2018 – 17.05.2022 tarihleri arasında Kırklareli Valisi olarak görev yapmıştır.

Vali Osman BİLGİN 12.05.2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2022/209 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile Şırnak Valiliğine atanmış ve 20.05.2022 tarihi itibariyle görevine başlamıştır. İngilizce Öğretmeni İlknur BİLGİN ile evli olup bir kız bir erkek çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.