Bodrum Gündem

Bodrumlu Avukatlardan Depremzedelere Destek

Bodrumlu Avukatlardan Depremzedelere Destek

Muğla Barosu Bodrum İlçe Temsilcisi Av. Onursal Özbek yayınladığı yazılı basın açıklamasında Bodrumlu avukatların yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Bodrum Gündem Haber

06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen, büyük can ve mal kayıpları yaşanan deprem felaketi herkesi olduğu gibi, Bodrum’da çalışan avukatları da derinden sarstığını belirten Muğla Barosu Bodrum İlçe Temsilcisi Av. Onursal Özbek yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Bodrum avukatları olarak bu süreçte çok ciddi bir yardım kampanyası yürüttük. Meslektaşlarımızın müthiş çabaları ve yardımları ile cömert bağışları sayesinde iki haftadır aralıksız yardım toplandı, bölgeye gönderildi. Adliye çalışanları ve meslektaşlarımızın içerisinden de depremde aileleri zarar gören kardeşlerimizin hepsine bir şekilde dokunmaya, ulaşmaya çabaladık. Bu anlamda Bodrum avukatlarına bir kez daha teşekkür ediyor, meslektaşları olmaktan onur duyduğumu belirtmek istiyorum.

Depremden etkilenip Muğla’ya gelen vatandaşlarımıza hukuki destek sağlanması amacıyla Baromuz tarafından Deprem Çalışma Merkezi kurulmuştur. Bu merkezin Bodrum’da faaliyet gösterdiği yer Adliye binası içerisinde, Baro Temsilci Odasıdır. Gönüllü avukatlarımızın nöbetleşe olarak katkı sunduğu bu hukuki yardım çalışması depremzedelerimize yönelik olup, tamamen ücretsizdir. Depremde zarar gören ve Bodrum’a gelen tüm vatandaşlarımız mesai saatleri içerisinde merkezimize başvurabilirler.

Hepimizi etkileyen bu felakette zarar gören vatandaşlarımızla doğru iletişimi sağlayabilmek amacıyla, Bodrum avukatlarına yönelik olarak, “Afet Süreci ve Sonrasında Psikolojik İlkyardım” konulu bir eğitim çalışması Klinik Psikolog Hande Bahtiyar’ın sunumuyla geçtiğimiz hafta gerçekleştirilmiştir.

Bodrum avukatları tarafından kurulan bir çalışma grubu, depremde hukuki ve cezai sorumluluk konusunda çalışmalar yürütmektedir. Çalışmadan çıkacak sonuç ve rapor ilerleyen zamanda sizlerle de paylaşılacaktır.

Muğla Barosu avukatlarından oluşan bir heyet, TBB Başkanlığının Deprem Koordinasyon Merkezi bünyesinde baromuzu temsilen üç gündür Hatay’da yardım çalışmalarına destek oluyor, bölgede görevli savcılarla birlikte enkazlardan delil topluyor. Bodrum’dan da altı meslektaşımız (Av. Mustafa Emre Atmaca, Av. Pınar Günay, Av. Ebru Kaçan, Av. Ayça Koca, Av. Azat Öztürk, Av. Enes Yavuz ve Av. İdil Ekmekçi) bu heyetin içinde yer almakta. Cuma gününe dek sürmesi planlanan bu yardım çalışması, Mart ayında bir kez daha tekrarlanacak ve heyet Bodrum’dan yine gönüllü meslektaşlarımız katılım sağlayacaktır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.